Люди Януковича і СДПУ(О) не хочуть показувати "Нашу Україну" по телевізору у Львові

Четвер, 8 січня 2004, 10:12
Обласна рада звернулася з позовом до Господарського суду на Львівську державну телерадіокомпанію, оскільки державне телебачення відмовляється виконувати угоду щодо трансляції сесійних засідань, повідомляє "Німецька хвиля".

Нещодавно директор телебачення Ярослав Климович заявив про те, що повної трансляції сесії більше не буде, навіть попри те, що юридично угоду було укладено до 31 грудня.

За словами Ярослава Климовича, рішення прийнято суто з господарських міркувань.

Голова Львівської облради Михайло Сендак переконаний, що це політична справа, із метою обмеження доступу інформації до мешканців Львівщини, адже більшість ради – представники фракції "Наша Україна".

Михайло Сендак також повідомив, що новостворене комунальне телебачення вже довгий час не може отримати ліцензію на трансляцію.

"Робиться все можливе, щоб нам не надати ефірний час, щоб ми не мали ліцензії, а без неї ми завжди когось проситимемо", – зазначив Сендак.

Для комунального телебачення обласна рада вже виділила 1,5 мільйони гривень на купівлю необхідної апаратури та ремонт приміщення. Загалом потрібно близько 5 мільйонів гривень.

Як відомо, наприкінці року директор ЛДТРК Климович став членом "Партії регіонів". До цього Климович заявляв, що на нього і його колектив чиниться політичний тиск із боку адміністрації президента з метою позбавити крісла директора. Натомість, на думку Климовича, на його місце хотіли поставити людину, наближену до СДПУ(О) - першого заступника гендиректора ТРК Людмилу Майор.

Тоді Климович назвав причиною тиску те, що певним політичним силам не подобається, що ЛТБ транслює сесії Львівської облради, на яких звучать гострі критичні заяви щодо нинішньої влади та СДПУ(О).

У грудні на цензуру з боку заступника гендиректора Людмили Майор скаржилися співробітники ЛДТРК.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування