В Мукачевому провалився мітинг на підтримку мера-есдека, бо "мітингуючі" пішли колядувати

Четвер, 8 січня 2004, 11:26
У четвер у Мукачевому не відбувся мітинг на підтримку указу президента України щодо призначення виконувачем обов’язків міського голови Мукачевого есдека Мирослава Опачка, повідомляє прес-служба мукачівського міського голови.

Як зазначається в повідомленні, усі різдвяні дні працівники райдержадміністрацій Закарпаття "проводили роз’яснювальну роботу серед населення краю щодо "необхідності" проведення в Мукачевому такого мітингу відповідно до "затвердженої" головним есдеком області, а за сумісництвом – і губернатором Закарпаття Іваном Різаком рознарядки".

Однак у визначений час люди не прийшли до автобусів, на яких їх мали доставити в Мукачеве. Натомість прості закарпатці вирішили за краще відвідати церкву, поколядувати в сім’ях своїх рідних і близьких, говориться в повідомленні прес-служби.

"Зрозумівши, що люди не прибудуть до Мукачевого, так званий виконувач обов’язків міського голови Мукачевого Мирослав Опачко зібрав працівників виконкому в сесійній залі міської ради і повідомив, що до нього звернулись лідери кількох громадських організацій Мукачевого з "проханням дозволити проведення мітингу на підтримку указу Президента". Однак, за словами Мирослава, він вирішив відмовити їм у проведенні такого мітингу", – зазначає прес-служба Петьовки.

Втім, як зазначається в повідомленні, для проведення мітингу насправді не потрібен дозвіл мерії, оскільки керівництво міста лише ставиться до відома про проведення в місті тією чи іншою організацією якогось заходу.

Прес-служба мукачівського міського голови також повідомляє, що з четверга в приміщення мерії можна потрапити виключно за тимчасовою перепусткою, яку впродовж десяти днів обіцяють поміняти на постійну. На вході в міськвиконком стоять міліціонери, не пропускаючи не лише працівників виконкому, але й "колишніх" перших осіб міста.

"На даний час "нове керівництво" міста проводить "індивідуальні роз’яснювальні" бесіди з працівниками виконкому. Інших нагальних проблем місто, певно, не має", – говориться в повідомленні прес-служби мукачівського міського голови

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування