Кількість "мобільних" українців у 2003 році збільшилась на 80%

Четвер, 8 січня 2004, 13:37
В Україні кількість абонентів мобільного зв'язку в 2003 році зросла на 80% і перевищила 6,5 млн.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у ЗАТ "Київстар GSM", на даний момент компанія обслуговує більш ніж 3 млн. абонентів, ріст відносно початку року склав більш 60%.

Більш точні дані компанія планує надати пізніше.
У СП "Український мобільний зв'язок" (УМЗ) агентству повідомили, що за підсумками 2003 року кількість абонентів компанії зросла на 97% - до 3,348 млн. осіб.

У загальну кількість абонентів компанія включає й абонентів віртуального оператора "Джинс" (почав роботу в серпні поточного року), що працює, використовуючи мережу мобільного зв'язку УМЗ, і обслуговує 577 тис. абонентів.

УМЗ і "Київстар" є лідерами ринку, а їхні мережі мобільного зв'язку працюють на більшій частині території країни в стандартах GSM-900/1800.

ТОВ "Голден Телеком", що надає послуги мобільного зв'язку в Києві й Одесі в стандарті GSM-1800, обслуговує 41 тис. абонентів, повідомили в прес-службі компанії. Кількість її абонентів протягом року незначно скоротилася.

ЗАТ "Українські радіосистеми" (надає послуги під торговельною маркою WellCom у Києві) обслуговує близько 40 тис. абонентів, що на 8% більше, ніж наприкінці 2002 року.

Донецький оператор ЗАТ "Цифровий стільниковий зв'язок України" (ЦСЗ, надає послуги під торговельною маркою DCC) обслуговує 85 тис. абонентів, що практично відповідає станові на початок минулого року.

Компанія надає послуги мобільного зв'язку в стандарті D/AMPS (без відповідної ліцензії) у Києві, Донецьку, Дніпропетровську, Харкові, Одесі, Луганську, Запорожжі, Сімферополі.

В Україні тільки зазначені компанії надають послуги мобільного стільникового зв'язку.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...