"Запоріжсталь" продадуть англійцям, а Франчука оштрафують на 40 000

Четвер, 8 січня 2004, 16:40
Антимонопольний комітет (АМК) України надав дозвіл компанії "Мауертон лімітед" (Великобританія) на придбання акцій ВАТ "Запоріжсталь". Таке повідомлення розміщено на сайті Кабміну.

Придбання англійською компанією акцій ВАТ "Запоріжсталь" забезпечить перевищення 25% голосів у вищому органі управління емітента. ("Запоріжсталь" входила у сферу впливів бізнесмена Василя Хмельницького – "УП").

Компанія "Мауертон лімітед" (Великобританія) діє на ринку консультаційних послуг із питань торгівлі металопродукцією, дослідження кон'юнктури ринку металопродукції у Великобританії та в інших країнах.

Комітетом також визнано, що ВАТ "Марганецький гірничо-збагачувальний комбінат" (м. Марганець, Дніпропетровська обл.) порушило конкурентне законодавство (п.14 ст.50 "Закону України "Про захист економічної конкуренції"), надавши інформацію в неповному обсязі у строки, встановлені державним уповноваженим АМКУ. На порушника накладено штраф - 20 000 грн.

Крім цього, АМК надав дозвіл ТОВ "Вторсировина" (м. Донецьк), що діє на ринку торгівлі та переробки відходів та металобрухту, на придбання акцій ВАТ "Донецький металопрокатний завод" (м. Донецьк), що діє на ринку виробництва металопрокату та чавунних труб, у розмірі, що забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління емітента.

Комітетом також визнано, що Державне акціонерне товариство "Чорноморнафтогаз" (належить до сфери впливів Ігоря Франчука – "УП"), дочірня компанія "Укрнафтогазвидобування" Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України", ВАТ "Об’єднаний комерційний банк" та ТОВ "Спецтехсервіс" вчинили порушення конкурентного законодавства (п.12.ст.50 Закону України "Про захист економічної конкуренції"), створивши без дозволу Комітету ЗАТ "Газконтиненталь".

Призначені за порушення штрафи становлять: для ДАТ "Чорноморнафтогаз" – 40 000 грн., для компанії "Укргазвидобування" – 70 000 грн., для ВАТ "Об’єднаний комерційний банк" – 3 000 грн., для ТОВ "Спецтехсервіс" – 3 500 грн.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування