ЕКСПЕРТИЗУ ПЛІВОК МЕЛЬНИЧЕНКА ВИРІШИЛИ ПРОВЕСТИ, БО В БЮДЖЕТІ БУВ НАДЛИШОК КОШТІВ

П'ятниця, 9 січня 2004, 10:17
Міністерство юстиції заперечує, що ним замовлялися кошти на проведення міжнародної експертизи "записів Мельниченка". Таку інформацію "Німецькій хвилі" надали в прес-службі міністерства.

Мін'юст не планує використовувати виділені гроші. Прес-служба відомства заявляє, що ця ініціатива належала Міністерству фінансів "у зв'язку з появою надлишку коштів у бюджеті наприкінці року".

Член парламентської слідчої комісії Сергій Головатий каже, що Мін'юсту підпорядковані усі експертні установи, і він зобов'язаний виконати розпорядження уряду. "І якщо таке рішення уряду, значить, це говорить про те, що уряд має намір навести лад і в цій справі", – додав депутат.

За словами Головатого, міністр юстиції Олександр Лавринович, коли очолював слідчу комісію Верховної Ради, саботував будь-які зусилля домогтися незалежної експертизи. При цьому Головатий нагадав, що всі особи, які фігурують на плівках, і досі залишаються при владі.

Як відомо, Кабінет міністрів України своїм розпорядженням від 30 грудня 2003 року виділив Мін'юсту 850 тисяч гривень для забезпечення аудіоекспертиз у справі Гонгадзе.

Торік генпрокуратура України звернулась із запитом до департаменту юстиції США про проведення спільної експертизи оригіналів записів екс-майора держохорони Миколи Мельниченка.

Читайте також:

ЯНУКОВИЧ ДАВ МІЛЬЙОН НА НОВУ ЕКСПЕРТИЗУ ПЛІВОК МЕЛЬНИЧЕНКА


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News