Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма відправив Медведчука до Лукашенка з подарунком

П'ятниця, 9 січня 2004, 15:16
Президент України подарував 7 дзвонів православному храму в Бресті, повідомляє радіо "Свобода".

Український президент Леонід Кучма подарував дзвони православному храму на території Брестської фортеці. Сюди, до гарнізонного Свято-Микольського храму, вже привезли 7 дзвонів вагою від 7 до 350 кілограмів.

Президент Кучма пообіцяв привезти дзвони підчас одного з візитів до Білорусі, їх виробили на Ново-Волинській фабриці дзвонів. На найбільшому дзвоні напис: "У пам'ять захисників Батьківщини. Президент України Леонід Кучма".

Церемонія передачі дзвонів від президента Кучми призначена на 14-те січня. Також на середину січня заплановано й чергову зустріч лідерів Білорусі та України. Втім, на це Різдво українські дзвони вже звучали над Брестом.

Дзвони вже встановили, але офіційно їх буде освячено після Різдва. На запитання, чи буде Кучма присутній на освяченні, настоятель храму отець Ігор Умець сказав: " Та ні, звичайно. Буде глава його адміністрації, може, буде голова Верховної Ради".

Церква, якій Кучма подарував дзвони, має цікаву історію. Її побудували в 19-му столітті як православну. За часів Західної Білорусі, яка входила до польської держави, церква була костьолом. Після війни тут працював гарнізонний клуб. А до подарунка Кучми храм мав лише один дзвін, який подарував начальник Білоруської залізниці Віктор Рахманько. Невдовзі після цього він був засуджений за крадіжку великих сум грошей й потрапив до тюрми.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування