США не подобається політреформа в Україні

Неділя, 1 лютого 2004, 16:50
Надзвичайному і повноважному послу США в Україні Джону Гербсту видається, що політична реформа в Україні проводиться не задля блага народу.

Про це він сказав у суботу в інтерв'ю програмі "Вікно в Америку", що транслюється на Першому національному каналі.

Гербст підкреслив, що внесення змін до Конституції є внутрішньою справою кожної країні. Водночас він навів приклад своєї держави, зауваживши, що в Америці за 250-річне існування Основного Закону було внесено трохи більше тридцяти поправок.

Посол наголосив, що внесення змін до Конституції мають відбуватися при підтримці всіх політичних сил держави, а в Україні проти цього протестує практично вся опозиція.

Також у посла виникає запитання, чому реформа проводиться за дев'ять місяців до виборів президента. Незрозумілим йому здається і те, чому обговорюється питання перенесення виборів президента до парламенту, в той час як соціологічні опитування свідчать, що понад 80% українців хочуть самі обирати президента.

Гербст підкреслив, що всі ці запитання наштовхують на думку, що реформа проводиться не задля блага народу, а для вирішення вузьких інтересів окремих партій.

УНІАН



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...