КУЧМІСТИ ГОТОВІ ДО ПОЗАЧЕРГОВОЇ СЕСІЇ - щоб прийняти вимоги опозиції

Понеділок, 2 лютого 2004, 19:37
Парламентська більшість готова підтримати пропозицію опозиційних фракцій про проведення у вівторок позачергової сесії Верховної Ради.

Про це повідомив координатор парламентської більшості Степан Гавриш в інтерв'ю журналістам у понеділок.

За його словами, більшість готова провести у вівторок зранку позачергову сесію, на якій ухвалити постанову про внесення змін у попередньо схвалений парламентом законопроект про внесення змін у Конституцію, виключивши з нього положення, що стосуються способу обрання президента України.

"Якщо зараз з цим опозиція погодиться, то є шанс розблокувати роботу", - сказав Гавриш.

Відповідаючи на питання, яка імовірність того, що опозиція підтримає такий проект постанови, Гавриш нагадав, що пропозицію про позачергову сесію і відповідні зміни в законопроект уніс лідер фракції СПУ Олександр Мороз. Цю пропозицію не підтримує фракція БЮТ.

Гавриш відзначив, що в даний момент лідери опозиційної трійки проводять консультації з цього питання.

"Парламентська більшість готова до максимального компромісу для проведення політичної реформи і розблокування роботи Верховної Ради", - підкреслив він.

За словами депутата, на даний момент мова не йде про підписання політичної угоди між лідерами фракцій і груп парламенту. Така угода може бути підписане пізніше, зараз обговорюється можливість ухвалення відповідної постанови.

Гавриш відзначив, що в даному проекті мова йде тільки про виключення положень, що стосуються способу обрання президента.

У проекті не ідеться про вимоги Венеціанської комісії: про виключення з законопроекту положень про позбавлення народного депутата мандату у випадку його переходу або виходу з фракції партії, за списком якої він був обраний, про довічне обрання суддів, а також про скасування норми загального нагляду Генеральної прокуратури.

Депутат підкреслив, що більшість пропонує обговорювати ці питання під час остаточного затвердження законопроекту про политреформу у Верховній Раді. Він додав, що на даний момент ці питання не є принциповими.

Лідери опозиційної трійки продовжують консультації. Нарада всіх лідерів фракцій поки не продовжилася.

Інтерфакс-Україна




Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування