Литвин вагається, чи відкривати чергову сесію Ради

Вівторок, 3 лютого 2004, 12:12
Голова парламенту України Володимир Литвин запропонував депутатам на загальних зборах висловити свою позицію щодо ситуації в парламенті, а також визначитися з необхідністю відкриття чергової, 5-ої сесії парламенту.

Виступаючи у вівторок на початку зборів, спікер підкреслив, що сьогодні головне питання - у тому, як діяти далі. "Потрібно домовитися: або ми будемо працювати, або ми будемо блокувати роботу", - сказав він.

Спікер відзначив що "блокування трибуни стало способом діяльності Верховної Ради", і припустив, що завтра можуть виникнути нові питання, що можуть послужити причиною блокування.

За словами Литвина, коли депутати обговорять сформовану ситуацію, можна буде вирішити питання, чи є необхідність у тому, щоб відкривати чергову, 5-у сесію Верховної Ради. "А якщо відкриємо, і трибуна знову буде заблокована?" - поставив запитання спікер.

За його словами, у такому випадку немає необхідності відкривати чергову сесію, а потрібно дочекатися висновку Конституційного суду щодо попередньо схваленого законопроекту по політреформі. Спікер підкреслив, що цей висновок КС може бути зроблений не раніше, ніж через півтора місяці.

"А до цього часу не будемо смішити народ, не будемо смішити українське суспільство, не будемо знущатися з парламенту, тому що якщо ми і далі підемо таким шляхом, в Україні залишиться одна влада - парламенту не буде", - сказав Литвин.

На загальних зборах присутні депутати, що входять у фракції більшості, депутати фракцій Компартії і Соцпартії. Велика частина членів фракції "Наша Україна" залишила залу. Від "Наший України" присутні не більш 10-ти осіб.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News