Мороз дуже хоче політреформи. Тому голосував на позачерговій сесії і бачився з Медведчуком

Вівторок, 3 лютого 2004, 12:14
Лідер Соцпартії Олександр Мороз пояснює своє голосування у вівторок на позачерговій сесії тим, що це був єдиний шлях взяти участь у політреформі.

"Нашу позицію ми висловлювали багаторазово: треба внести зміни до Конституції до початку виборів. Неголосування сьогодні означало, що ми не могли б брати участь у цьому процесі", - сказав Мороз.

Як відомо, у вівторок зранку відбулася позачергова сесія парламенту, на якій більшість, КПУ і СПУ вилучили з законопроекту змін до Конституції норму про обрання президента у Верховній Раді.

Дії Соцпартії Мороз назвав "правильним вчинком – це відкриває можливість для розгляду змін до Конституції "по суті". "І під час постатейного розгляду ми будемо захищати ті положення, які відстоюємо", - додав він.

Мороз сказав, що "існує застереження – адмінресурс перейде від президента до Кабінету міністрів". "Але уряд буде контролювати 450 депутатами", - додав він.

Говорячи про позицію СПУ у вівторок, Мороз сказав: "Треба було скористатися моментом, коли більшість може голосувати так, як треба суспільству".

"Якби ми залишили все як є – ніякої реформи не було б", - сказав Мороз.

Лідер Соцпартії підтвердив, що зустрічався в понеділок з главою адміністрації президента Віктором Медведчуком – "щоб переконатися, що більшість проголосує за вилучення норми про вибори президента у Верховній Раді".

Мороз зазначив, що єдиною можливістю провести позачергову сесію було у вівторок на ранковому засіданні – оскільки на вечірньому засіданні треба відкривати чергову сесію.

Характеризуючи відносини з "Нашою Україною" і БЮТ, він сказав, що вони "ділові, робочі".

"Наша Україна" і БЮТ відстоюють своє бачення. Ющенко і Тимошенко говорять, що спочатку треба обрати президента, а потім уже проводити політреформу", - зазначив Мороз.

"Але світовий досвід показує, що так не буває. Президент, ідучи на вибори, робить обіцянки, виходячи з наявних повноважень", - пояснив він.

Із членів фракції СПУ не брали участь у голосуванні на позачерговій сесії три депутати: Луценко, Карнаух і Бокий.

"Українська правда"



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...