Тимошенко вже уявляє, як Мороз може піти дорогою Вітренко

Середа, 4 лютого 2004, 11:12
Лідер БЮТ Юлія Тимошенко прогнозує, що після домовленостей з владою по політреформі Компартія і Соцпартія можуть втратити політичний вплив і повторити долю ПСПУ.

"І КПУ, і СПУ знають, що не можуть провести свого лідера на посаду президента. Тому вони обрали шлях досягнення довготривалих політичних і економічних домовленостей з Медведчуком про розподіл посад, власності", - зазначила Тимошенко в коментарі журналістам.

"В цій ситуації я можу їм навести приклад Наталії Михайлівни Вітренко, яка обрала такий самий шлях, якій Медведчук обіцяв те ж саме – і сьогодні вона отримала результат не тільки від влади, але і від Господа", - додала Тимошенко.

Тимошенко спрогнозувала, що СПУ і КПУ не зможуть домогтися ухвалення пропорційного закону про вибори.

"Уже після внесення змін до Конституції до нового закону про вибори будуть внесені незначні поправки, які перетворять закон із пропорційного на мажоритарний", - зазначила Тимошенко.

"В результаті ні ми, ні СПУ, ні КПУ, ні значною мірою "Наша Україна" не зможемо перемогти у округах і не зможемо провести своїх депутатів у парламент", - пояснила лідер БЮТ.

Прогнозуючи можливі результати політреформи, Тимошенко сказала, що "в підсумку в 2004 році буде прем’єр з повноваженнями президента, компромісний для трьох груп [СДПУ(О), "Трудова Україна", донецькі]".

"І для цього треба не 300, а 226 голосів. Він збереже весь апарат впливу на депутатів, оскільки силовики залишаться в тих руках – нинішньої влади", - сказала Тимошенко.

Говорячи про вилучення із законопроекту 4105 норми про вибори президента у Верховній Раді, Тимошенко зазначила, що обраний на загальнонародних виборах президент не зможе виконати свої передвиборчі обіцянки – оскільки у нього будуть значно скорочені повноваження.

"У нього буде право розпуску Верховної Ради і скликання РНБОУ, але це надзвичайні повноваження. Вони, як ядерна зброя – не застосовуються", - зазначила Тимошенко.

"Українська правда"




Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:58
Росія стала головним постачальником нафти до Індії, потіснивши частку ОПЕК до історичного мінімуму
09:57
Туск прокоментував затримання поляка, який допомагав РФ із замахом на Зеленського
09:49
Окупанти скасували парад у Криму на 9 травня
09:45
У Кривому Розі − приліт інфраструктурний об'єкт: 3 поранених
09:35
У Грузії четвертий вечір поспіль протестували проти закону про "іноагентів" у трьох містах
09:31
Безпрецедентний крок: демократи намагаються врятувати "проєкти Джонсона" з допомогою Україні
09:30
Нафта підскочила у ціні на 3 долари на тлі атаки Ізраїлю по Ірану
09:17
Комбінований удар по Україні: сили ППО збили 22 ракети, 2 з яких Х-22 та 14 "Шахедів"
09:14
Внаслідок обстрілів призупинена робота вокзалу у Дніпрі
09:06
Інтерв'юВ.о. міністра спорту: Якщо взяти абсолютне значення, то кількість заброньованих футболістів – це невелика частина
Усі новини...