Луценка розбиратимуть на партійних зборах. А він не визнає "парнокопитних" голосувань

Середа, 4 лютого 2004, 11:29
Соціалістична партія розглядатиме на партійному з'їзді, чому троє членів фракції СПУ не проголосували за постанову ВР про вилучення статей щодо виборів президента парламентом з проекту внесення змін до конституції №4105.

Про це повідомив Йосип Вінський у вівторок на телеканалі 5-й канал у програмі "Час".

Він також зауважив, що поки що "не розглядали ще ситуацію, пов`язану із голосуванням Луценка". "Але в мене склалось враження, що він підтримував те голосування, коли це було. Чому він не голосував – я не можу зараз сказати. Наші протиріччя з ним – вони не мають значення поза межами нашої партії", - додав Вінський.

Натомість у середу прес-службою СПУ було поширено заяву Юрія Луценка. В ній Луценко зазначає, що він свідомо не голосував за цю постанову ВР.

"Причина – в моральному неприйнятті форми документа, який, по суті, легітимізує "парнокопитне" голосування більшовиків та комуністів 24.12.03, яке я нещадно й публічно засуджував", - стверджує Луценко.

Також він додав, що він "повністю підтримує суть постанови". "Як і всі соціалісти він переконаний в необхідності змін системи влади за умови всенародного обрання президента. Саме на це змушені були піти кучмісти й комуністи під тиском парламентської опозиції та міжнародних інституцій", - йдеться у заяві.

Луценко також зауважив, що щиро жалкує, що НУ та БЮТ усунулися від політреформи після досягнення спільних умов щодо змін конституції.

Луценко висловив сподівання, що "емоції уляжуться, і опозиційна трійка повернеться до спільної боротьби за зміни системи влади, зміну людей при владі".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування