Ющенко вважає, що напередодні стався "крок до перемоги"

Середа, 4 лютого 2004, 12:34
Фракція "Наша Україна" вважає, що збереження положення про всенародні вибори президента "це ще не перемога, а лише крок до неї".

Про це йдеться у заяві, поширеній у середу прес-службою "Нашої України".

В заяві також йдеться, що фракція "Наша Україна" ніколи не погодиться з фактами, коли голосування у Верховній Раді відбувається без обговорення законопроекту, без ознайомлення депутатів із змістом пропонованих змін, без врахування позицій політичних сил, з голосування підняттям рук, без спроб навіть підрахувати їх кількість.

"Ми не можемо миритися з фактами, коли Конституційний суд України перетворився у філіал адміністрації президента", - йдеться у заяві.

"Ми відстоюємо і будемо відстоювати позицію, яку заявляли під час політичних дискусій у Верховній Раді", - говориться у заяві, підписаній Віктором Ющенком.

Також у ній говориться, що має відбутися обговорення всіх законопроектів змін до Конституції, і вони мають бути проголосовані відповідно до вимог Конституції та регламенту Верховної Ради України з вилученням із законопроектів норм, що обмежують права і свободи громадян.

Фракція Наша Україна заявляє про свою готовність підтримати політичну реформу. Але наголошує на тому, що не може погодитися на "псевдо реформу", що "здійснюється незаконним шляхом, реформу, істинною метою якої є збереження існуючої системи влади".

"Фракція і надалі буде робити все, щоб не допустити віддалення Української держави від стандартів демократії, а громадян України – від європейських стандартів добробуту", - йдеться у заяві.

Читайте також:

Ющенко каже, що Мороз відкрив дорогу репресіям


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування