"Наша Україна" і БЮТ напишуть у ПАРЄ про нові витівки Кучми

Середа, 4 лютого 2004, 14:57
Лідери опозиційних фракцій БЮТ і "Наша Україна" готують черговий лист на ім'я голови ПАРЄ Пітера Шидера в зв'язку з черговим порушенням конституційних вимог під час голосування у вівторок постанови про коректування законопроекту змін Конституції.

Про це заявив на прес-конференції в середу народний депутат, член делегації Верховної Ради в ПАРЄ Роман Зварич.

3 лютого парламент України 304 голосами підтримав постанову про внесення змін у постанову про попереднє схвалення законопроекту по політреформі (№4105). Документ пропонує виключити з законопроекту №4105 положення, що стосуються виборів президента у Верховній Раді й термінів обрання парламентом суддів.

Як підкреслив Зварич, у листі, що готують лідери БЮТ і "Нашої України", головним змістом буде "привернути увагу президента ПАРЄ до того, що вчора була грубо порушена процедура проходження такого законопроекту, що вноситься в порядку, встановленому 154 статтею Конституції України".

"Було проголосоване, прийняте рішення про проект постанови Верховної Ради по законопроекту змін Конституції (№ 4105), що уже відповідно до рішення ПАРЄ є нелегітимним", - відзначив депутат, нагадавши, що в першому параграфі резолюції ПАРЄ чітко стверджується, що процедура голосування 24 грудня минулого року не відповідає регламентним нормам для пропозицій по зміні Конституції.

"Учора були проголосовані зміни до цієї постанови й опосередковано були проголосовані зміни до законопроекту про внесення змін у Конституцію №4105. Це вже є підставою в черговий раз звертатися в ПАРЄ", - підкреслив Зварич.

Крім того, за його словами, у листі буде також звернена увага президента ПАРЄ на те, що даний документ у вівторок у парламенті приймався під час позачергової сесії, що суперечило порядкові, встановленому статтею 83 частиною 2 Конституції.

За словами Зварича, абсолютно очевидно, що "українське питання буде в будь-якому випадку стояти на квітневій сесії ПАРЄ, оскільки дане питання вже давно внесене до порядку денного в рамках процедури моніторингу".

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування