"Нафтогаз" влаштував Гербсту показовий виступ, щоб потрапити до Іраку

Середа, 4 лютого 2004, 16:13
В середу НАК "Нафтогаз України" презентував американським експертам та співробітникам посольства США в Україні можливості нафтогазового комплексу по відновленню Іраку.

Участь у презентації взяли голова правління Компанії Юрій Бойко та посол США Джон Хербст, повідомила прес-служба НАК "Нафтогаз України".

Метою презентації було сприяння участі українських підприємств у відбудові післявоєнного Іраку.

В ході презентації керівництво НАК "Нафтогаз України" та дочірніх компаній представили американським дипломатам та експертам матеріали щодо можливостей Компанії з розвідки та видобутку нафти і газу, транспортування та переробки енергоносіїв.

У своєму вступному слові Бойко відзначив, що більшість нафтових та газових систем Іраку розроблялись та будувались за участю українських спеціалістів, тому буде логічним їх залучення до відновлення та модернізації цих об’єктів.

В свою чергу Джон Хербст назвав участь України в коаліції великим вкладом в розвиток двосторонніх відносин та підкреслив бажання США бачити Україну своїм партнером та учасником відбудови повоєнного Іраку.

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Юрій Бойко та голова правління PGNiG Марек Косовський підписали меморандум про створення спільного підприємства для робіт в Іраку 23 жовтня 2003 року у Варшаві.

Основним завданням спільного підприємства стане оцінка стану нафтової і газової інфраструктури Іраку, відновлення газо- і нафтопроводів, потужностей по зберіганню і перевалці нафти.

Передбачається, що роботи будуть проводитися на території польського сектору відповідальності в Іраку, площа якого складає близько 80 тис. км.

10-11 грудня заступник голови правління "Нафтогазу України" Костянтин Фролов у складі офіційної української делегації на чолі з міністром іноземних справ Костянтином Грищенком відвідав Ірак.

Керівники Тимчасової адміністрації та Правлячої Ради Іраку висловили підтримку намірам НАК "Нафтогаз України" взяти участь у тендерах на отримання субконтрактів на відбудову Іраку.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...