Кучма відмінить номери з серією АП, КМ та ВР

Середа, 4 лютого 2004, 18:58
Президент України Леонід Кучма днями підпише ряд указів щодо заміни так званих привілейованих номерів автотранспортних засобів АП, КМ тощо та відміни перепусток, дозволів, спецталонів, спецсигналів, якими користуються правопорушники.

Про це Кучма повідомив на зустрічі з начальником Департаменту державної автоінспекції МВС України Сергієм Каракаєм.

Як повідомляє прес-служба президента, у ході бесіди співрозмовниками було наголошено на вадах українського законодавства, що регламентує відповідальність за дорожні правопорушення.

Глава держави також зазначив, що підпише укази про зменшення кількості супроводження патрульними автомобілями ДАЇ посадових осіб, а також заміни так званих привілейованих номерів автотранспортних засобів (АП, КМ тощо) на відповідні європейським стандартам. В повідомленні не зазначається, що передбачає євростандарт.

Кучма підкреслив, що працівники державної автоінспекції у своїй роботі не повинні звертати увагу на номерні знаки та посаду правопорушників.

Сергій Каракай вказав на невиправдану лібералізацію дорожнього законодавства, яке не стримує кількість автомобільних аварій та не може спонукати водіїв дотримуватися правил дорожнього руху.

Це, за словами начальника Департаменту державної автоінспекції, призвело до значного зростання аварійності і кількості загиблих в дорожньо-транспортних пригодах на 25 відсотків у минулому році, а в січні цього року – на 44 відсотки. За минулий рік, за даними Департаменту державної автоінспекції МВС України, у дорожньо-транспортних пригодах загинуло більше 7 тисяч людей, понад 47 тисяч поранених (серед них 5 тисяч дітей).

Сергій Каракай підкреслив, що відомством підготовлено понад 10 законодавчих актів у сфері безпеки дорожнього руху. Проте упродовж чотирьох місяців їх не було розглянуто відповідними комітетами Верховної Ради України.

Начальник Департаменту державної автоінспекції також поінформував президента України про підготовку проекту постанови Кабінету міністрів України щодо впорядкування паркування транспорту на вуличних магістралях, евакуації автомобілів порушників та інших заходів щодо наведення порядку на вулицях.

Президент України також доручив Департаменту державної автоінспекції МВС України запровадити в Україні систему технічної фіксації дорожніх правопорушень і започаткувати перевірку водіїв, які систематично порушують правила дорожнього руху, забезпечити обов`язкову явку водіїв для розгляду правопорушень у судах.

У ході розмови Сергій Каракай поінформував Главу держави про заходи, що вживаються для підвищення авторитету ДАЇ серед громадян.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування