Ющенко в Брюсселі розповів всю правду про останні події

Середа, 4 лютого 2004, 19:41
Лідер "Нашої України" Віктор Ющенко у Брюсселі поінформував керівництво Європейської народної партії про політичну ситуацію в Україні.

Ющенко в рамках 16 конгресу Європейської народної партії зустрівся з Вілфредом Мартенсом – президентом ЄНП. Мартенс наголосив, що ЄНП зацікавлена у розвитку демократичних процесів в Україні і готова їх підтримувати.

Президент ЄНП повідомив Ющенку про ініціативу провести у травні у Києві панєвропейський форум членів ЄНП з різних країн.

Європейська народна партія об’єднує правоцентристські партії Європи. Група "ЄНП – ЄД" є найбільшою в Європарламенті, нараховуючи 232 депутати. Членами ЄНП є лідери Італії, Люксембургу, Австрії, Фінляндії, Португалії, Данії, Франції, Нідерландів, Мальти, Кіпру, інших держав.

У середу Ющенко також зустрівся із співголовою комітету співпраці Україна-ЄС з боку Європарламенту Яном Маріусом Вірсмою, повідомляє прес-служба "Нашої України".

Під час зустрічі було обговорено можливі європейські перспективи України. Вірсма запевнив, що ЄС і Європарламент підтримують прагнення України інтегруватися до Європи. Він запропонував представникам "Нашої України" виступити у Європарламенті і викласти своє бачення політичної ситуації в Україні.

У Брюсселі також планується зустріч лідера "Нашої України" із Верховним представником ЄС із зовнішньої політики та політики безпеки Хав’єром Соланою.

Коментуючи рішення уряду щодо європейського використання нафтопроводу "Одеса-Броди", Ющенко заявив, що "Наша Україна" завжди виступала за це.

Лідер "Нашої України" схвально оцінив це рішення уряду і висловив радість, що в цьому питанні нарешті переміг здоровий глузд. Віктор Ющенко зазначив, що його уряд профінансував це будівництво більше, ніж на 60 відсотків, оскільки це – один з найперспективніших українських проектів.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування