Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ВЕРХОВНИЙ СУД ВИПРАВДАВ СУДДІВ, ЩО ЗАКРИЛИ ВСІ СПРАВИ ПРОТИ ТИМОШЕНКО

Четвер, 5 лютого 2004, 11:22
Колегія суддів Верховного суду України погодилася з рішенням Апеляційного суду Житомирської області і припинила справу проти суддів Апеляційного суду Київської області, що закрили в травні 2003 року кримінальні справи щодо народного депутата Юлії Тимошенко, її чоловіка Олександра і чотирьох екс-керівників корпорації "Єдині енергетичні системи України".

Верховний суд підтвердив незаконність порушення Генеральною прокуратурою України в травні 2003 року кримінальної справи за фактом підробки рішення Апеляційного суду Київської області, яким визнано незаконним порушення кримінальних справ проти подружжя Тимошенків і керівників "ЄЕСУ".

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі Верховного суду України в четвер, постанову ВР, датовану 11 грудня 2003 року, в Апеляційний суд Житомирський області було направлено тільки останніми днями.

У постанові, зокрема, говориться: "касаційне подання прокурора, що брав участь у розгляді справи в суді, залишити без задоволення, а постанову Апеляційного суду Житомирської області від 25 вересня 2003 року по Коротких, Леонтович і Ященко (суддях Апеляційного суду Київської області) залишити без змін".

Колегія суддів, за інформацією прес-служби ВР, погодилася з рішенням Апеляційного суду Житомирського області в тому, що на момент порушення кримінальної справи у Генпрокуратури не було достатніх даних, які б вказували на наявність ознак злочину і давали би підстави для порушення кримінальної справи, як того вимагає ст. 94 УПК України.

Як уже повідомлялося, відразу після винесеного Апеляційним судом Київської області рішення про закриття кримінальних справ проти подружжя Тимошенків і керівників "ЄЕСУ" Генпрокуратура порушила кримінальну справу за фактом фальсифікації рішення суду.

У вересні минулого року Апеляційний суд Житомирської області розглянув скаргу суддів і визнав порушення кримінальної справи за фактом підробки рішення суду незаконним. Генпрокуратура, у свою чергу, оскаржила це рішення у Верховному суді.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування