Янукович паралізував рух в Черкаській області

Четвер, 5 лютого 2004, 16:16
Голова комітету зі свободи слова Микола Томенко отримав скарги від автомобілістів Черкащини, які виявилися заблокованими в зв'язку з приїздом у область прем'єра Віктора Януковича.

За словами Томенка, у четвер до нього почали звертатися зі скаргами автомобілісти, які виявилися затиснутими у кількагодинній пробці, яка утворилася з сотні автомобілів на відрізку між КПП Золотоноша та Черкасами.

Пробка була спричинена обмеженням пересування автомобілів в зв'язку з приїздом до Черкас Януковича.

Томенко звертає увагу, що "грандіозна пробка" на Черкащині утворилася на наступний день після наміру президента Леоніда Кучми підписати низку указів щодо відміни пільг власникам автотранспорту з привілейованими номерами. Кучма також збирається зменшити кількість супроводження патрульними автомобілями ДАІ посадових осіб.

Томенко сказав, що "Наша Україна" вітає принципову позицію президента Кучми, який заявив про такий намір.

Водночас представник блоку Віктора Ющенка переконаний, що підхід до скасування привілеїв на дорогах має бути системним. За словами Томенка, система спецномерів на сьогодні є надзвичайно складною і розгалуженою.

"Окрім формально визначених спецномерів для центральних органів влади в країні існує система "правильних" номерів на обласному рівні, власникам яких правила дорожнього руху не писані. Міліція закріпила низку номерних знаків для "своїх" людей, і ці номери формально не є спеціальними, втім, надають їх власникам значні привілеї", - зазначив Томенко.

"Спочатку "правильні" номери мали літерне позначення "ОО", потім – "ІІ", а зараз міліція закриває очі на порушення правил водіями, які прикриваються номером з позначкою "НН" та цифровим кодом "28", який суперечить адміністративному поділу України", – відзначив Томенко.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News