Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Після теракту в Москві в Київському метро охорону не підсилять

П'ятниця, 6 лютого 2004, 11:46
Надзвичайних заходів по посиленню охорони в Київському метрополітені в зв'язку з терактом на станції метро в Москві вжито не буде.

Про це сказав начальник центру суспільних зв'язків Головного управління МВС України в Києві Дмитро Андрєєв, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За словами Андрєєва, управління служби охорони метрополітену працює в звичайному режимі, відповідно до планових заходів.

За інформацією ЦГЗ, у співробітників управління охорони метрополітену в Києві існує чітко відпрацьована схема дій у ситуаціях, подібних до тієї, яка відбулася в п'ятницю ранком у московському метро.

Крім того, на кожній станції столичної підземки знаходиться спеціальний вибухостримуючий контейнер. Цей контейнер спрацьовує, коли на станції метро або у вагоні електропоїзда виявляється предмет, схожий на вибухівку, і блокує його.

"Даний контейнер - запатентована розробка, що є тільки в Київському метро", - уточнив Андрєєв.

За його словами, столичні правоохоронці продовжують спецоперацію "Зброя", яка почалася декілька тижнів тому. Природно, заходи щодо виявлення і знешкодження зброї і вибухових речовин проходять і в метрополітені.

Усього ж з початку 2003 року співробітниками охорони Київського метрополітену вилучено 5 кг ртуті, 500 м пластида, 11 одиниць вогнепальної зброї, 740 боєприпасів, 34 одиниці холодної зброї, 25 кг наркотичних речовин. З 1999 року не допущено жодного убивства і надзвичайної події з людськими жертвами.

Пасажирообіг київської підземки – 1,5 млн. чоловік на добу при населенні столиці 2,6 млн. чоловік.

В Україні три діючі метрополітени – у Києві, Харкові і Дніпропетровську. Крім того, започатковане будівництво метро в Донецьку.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування