Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КУЧМА КРИТИКУЄ СЕВЕРІНСЕН І ВОЛЬВЕНД ЗА НЕРОЗУМІННЯ

П'ятниця, 6 лютого 2004, 16:29
Президент Леонід Кучма критикує ПАРЄ за нерозуміння суті політреформи в Україні та однобічне ставлення до проблеми.

"Залишається висловити жаль з приводу того, що ми не змогли донести до такої шанованої міжнародної інституції, як Парламентська Асамблея Ради Європи, справжній зміст запланованих змін до української Конституції", - сказав Кучма у п'ятницю на зустрічі з дипломатами.

Він додав, що "доповідачкам ПАРЄ не вистачило часу ретельно вивчити це питання [політреформи в Україні]".

"Безперечно, рівень розвитку демократії у державі визначається, зокрема, й місцем та роллю опозиції в суспільстві. Тому будь-яка міжнародна організація, яка стежить за демократичними процесами, уважно прислухається до думки опозиції", - визнав Кучма.

"Але ж має бути і об’єктивність. Треба ж враховувати й думку тих, хто представляє більшість! Зважати на побажання, висловлені під час всенародного обговорення політичної реформи", - також сказав він.

Кучма також підкреслив, що "практично всі порушені в резолюції ПАРЄ питання не мають прямого відношення ані до зобов'язань України згідно зі статутом Ради Європи, ані до індивідуальних зобов'язань, безпосередньо взятих нашою державою під час вступу до цієї організації".

"Що ж до такої проблеми, як консенсус під час проведення політичної реформи – хочу зауважити. Якщо я правильно розумію сутність представницької демократії, то рішення мають прийматися не обов’язково за повного консенсусу – є звичайна норма, що рішення ухвалюються більшістю голосів".

"Інакше, в нас буде середньовічний польський сейм, у якому будь-який депутат своїм "нє позволям!" міг заблокувати рішення, потрібне всій країні. Це дехто пропонує і нам".

"Дуже прикро, що однобічна підтримка Парламентською Асамблеєю Ради Європи фактично стимулювала частину опозиції до непримиренності, поспіхом підливаючи масло у вогонь".



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування