Мороз залишився партнером з Ющенком, хоча досі його не бачив

П'ятниця, 6 лютого 2004, 18:00
Лідер Соцпартії Олександр Мороз вважає, що між опозицією залишилися партнерські стосунки. Про це він заявив в інтерв'ю Медіа-центру Кандидат.

"У нас партнерство по опозиції було, є й буде. А відносно тактичних розходжень, які пояснюються різними обставинами, і про це можна окремо говорити, то вони завжди виникають і в тому немає ніякої біди", – сказав Мороз.

Він також відзначив, що в опозиції ніколи не було формалізованих взаємин чи взаємних зобов’язань.

"Цього не було за всі часи. Угоди – так, вони дотримуються, ці угоди, наприклад, угода про те, що зміни до Конституції будуть голосуватися тільки після прийняття пропорційного закону про вибори і інших документів, вони залишаються в силі і стосуються всіх – комуністів, Нашої України, БЮТ і нас", – сказав Мороз.

"А з іншого боку, ми, наприклад, підписували втрьох – Тимошенко, Ющенко і я – підписували проект змін до Конституції №4180 з доповненнями. Так він тепер, після вилучення 103 статті з проекту №4105 – це той самий проект. Таким чином, і тут можна сказати, що на формалізованій основі у нас немає відхилення", – додав лідер соціалістів.

На запитання, чи зустрічався він з Ющенком після голосування у вівторок, Мороз сказав, що зустрічався з активом "Нашої України".

"Ющенко у вівторок полетів за кордон, а з його активом я зустрічався, і в нас нормальні стосунки, ми розуміємо, що є стратегічні цілі, які можуть консолідувати зусилля", – зазначив він.

Мороз наголосив, що не відкидає можливості висунення єдиного кандидата від опозиції, зауваживши, що остаточно це питання буде вирішуватися після того, як буде завершена або незавершена політична реформа.

"Тобто, будуть відомі осі координат, точка відліку, позиції партій, конфігурації розвитку політичної ситуації. Тобто, тоді буде вирішуватися це питання остаточно, як можливий результат чи неможливий. Сьогодні, очевидно, відповісти на це питання повністю не можна", – зазначив Мороз.

Відповідаючи на питання щодо можливості формування лівої коаліції, лідер соціалістів сказав:

"Ну, звичайно, я гадаю, що коли ми говоримо про ліву коаліцію, то треба мати на увазі не стільки інтереси тих чи інших політичних сил, а скільки інтереси суспільства, яке загалом-то лівозорієнтоване", – зазначив він.

Читайте також:

Мороз дуже хоче політреформу. Тому голосував на позачерговій сесії і бачився з Медведчуком

Ющенко каже, що Мороз відкрив дорогу репресіям




Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування