Постпред Кучми: після 3 лютого всі порушення 24 грудня не є порушеннями

П'ятниця, 6 лютого 2004, 18:20
Постійний представник президента у Верховній Раді Олександр Задорожній впевнений, що 24 грудня 2003 року ухвалення постанови було легітимним, бо 3 лютого було ухвалено доповнення до неї.

Про це він сказав у відповідь на питання про легітимність попередньо схвалених змін до Конституції, повідомляє Медіа-центр "Кандидат".

"У нас сумнівів в цьому немає, оскільки у вівторок ми голосували доповнення до постанови. А це означає, що 304 народних депутатів висловилися за законність постанови грудневої", – сказав Задорожній.

Також він додав, що позачергову сесію було оголошено, щоб "не плюндрувати можливість ухвалення остаточного рішення на цій сесії".

Задорожній сказав, що не згодний із заявами опозиції, що у вівторок не можна було вікривати позачергову сесію. "Як на наш погляд, це затверджує Конституція, оскільки у ній сказано, що в вівторок розпочинається сесія. Ми її відкрили, порушення Конституції не відбулося", - сказав Задорожній.

Щодо правомірності всієї застосованої процедури змін до Конституції Задорожній сказав: "Є два документи: Конституція, яка передбачає в загальних рисах основні вимоги до процедури внесення змін до Основного закону, і регламент, який би повинен був детально регламентувати процедуру. В регламенті цього немає. Тому це відкриває шлях для різних тлумачень, спекуляцій, в тому плані - що щось було порушено".

"Нагадаю вам основну тезу. В Конституції сказано, що народний депутат повинен голосувати особисто. Так чому не влаштовувало особисте голосування шляхом підняття рук? Де ще в Конституції записано посилатися на регламент? Тому ця проблема є, вона є об`єктивною. Ми за 6 років не спромоглися прийняти регламент, тому це спонукає і дає привід для критики".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування