Васильєв думає над допуском західних спостерігачів до експертизи плівок Мельниченка

Понеділок, 9 лютого 2004, 10:25
Питання можливості здійснення громадського контролю над експертизою плівок Мельниченка може вирішитися впродовж тижня.

Про це розповіла речник генерального прокурора України Оксана Соколова, повідомляє радіо "Німецька хвиля".

За словами Соколової, генпрокуратура вже отримала звернення журналістів п'яти міжнародних журналістських організацій, які звернулися з листом з вимогою доступу до експертизи записів Мельниченка.

Соколова додала, що генпрокуратура спробує дати відповідь найближчим часом. Хоча процедура розгляду подібних питань може тривати й місяць.

На думку речника генпрокурора, поки дещо завчасно оцінювати шанси представників мас-медіа на отримання доступу до експертизи записів.

Передусім тому, що досі не визначено навіть дати початку дослідження плівок. Щоправда, 850 тисяч гривень на здійснення експертизи записаних розмов перших осіб держави було виділено ще наприкінці року.

Затягування підготовчого процесу, за поясненнями Соколової, пов'язане з придбанням спеціальної апаратури, без якої Київський інститут судово-медичних експертиз не зможе зробити фоноскопічне дослідження плівок.

Поміж організацій, які домагаються контролю, – Інститут масової інформації та "Репортери без кордонів". У їхньому листі йдеться про те, що розслідування правдивості плівок Мельниченка гарантуватиме здійснення правосуддя у справі Гонгадзе.

Читайте також:

МІЖНАРОДНІ ОРГАНІЗАЦІЇ ПРОСЯТЬ ДОПУСКУ ДО ЕКСПЕРТИЗИ ЗАПИСІВ МЕЛЬНИЧЕНКА


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування