Луценко тепер зрозумів, що Мороз був правий

Понеділок, 9 лютого 2004, 14:16
Народний депутат, член фракції СПУ Юрій Луценко, який раніше критикував голосування 3 лютого, тепер вважає його правильним.

"Спочатку я також не погоджувався з голосуванням Соцпартії за формою, але охолов і лише через день зрозумів, що Мороз був більш прагматичним і справді правий", - заявив Луценко на "круглому столі", що проходив у центрі політичного прогнозування газети "Високий замок".

"Насправді опозиція змогла домогтися свого вперше 3 лютого, але Ющенко, вирвавши перемогу, чомусь до неї не долучився", - прокоментував події минулого вівторка Луценко, повідомляє "Львівська газета".

"Тому, зважаючи на обставини, якби Соцпартія не взяла участі в голосуванні, було б чинним голосування від 24 грудня. Хіба хтось сумнівається в тому, що при повторному голосуванні комуніст Мішура, голова лічильної комісії, порахує правильно голоси?" - сказав народний депутат.

Пояснюючи також, чому він не голосував разом із своєю фракцією, Луценко сказав: "Я утримався від цієї "історичної" події, бо не хотів освячувати своєю кнопкою "парнокопитне" голосування кучмістів-комуністів, – розповідав він. – Але найбільше я не хотів, щоб тим, по суті, правильним голосуванням Соцпартія відірвалася від союзників, які під впливом емоцій зробили неправильний крок".

Луценко зазначив, що для СПУ тепер програмою-максимум є "відтягнути обрізання 2004-го до 2006 року", тобто не допустити, щоб "президентські повноваження перейшли до прем’єра, якого може обрати ще кучмівський парламент". Згідно з новим проектом, практично половина повноважень президента перейде до нового прем’єра.

Тому Луценко вважає, що "таке "обрізання" потрібно відтягти до 2006 року, коли діятиме новий парламент, на який впадуть ці великі напівпрезидентські повноваження".

Читайте також:

Луценка розбиратимуть на партійних зборах. А він не визнає "парнокопитних" голосувань


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування