Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мартинюк не вірить, що Мороз і Симоненко домовляться на виборах

Понеділок, 9 лютого 2004, 16:17
Перший заступник голови Верховної Ради України Адам Мартинюк не виключає перспективи висунення єдиного кандидата від Компартії та Соцпартії України на президентських виборах 2004 року, але "вона досить і досить складна".

Як сказав він у програмі "Персона" на радіо "Ера", "поки що я більш песимістично, ніж оптимістично, налаштований на це". За його словами, партії уже не раз на виборах намагались домовитись, але безрезультатно.

На запитання про те, чи міг би лідер комуністів Петро Симоненко погодитись на висунення від двох партій кандидатури лідера соціалістів Олександра Мороза, Мартинюк сказав, що він міг би погодитись, але "Петро Миколайович не вирішує сам своєї долі, тут у нас досить чітка партійна дисципліна". "Чи погодиться партія з цим? Я дуже сумніваюся", - підкреслив перший заступник голови ВР.

Щодо опозиційної трійки ("Наша Україна", БЮТ та СПУ) Мартинюк зазначив, що не поділяє оптимізму Юлії Тимошенко, що в разі висунення єдиного кандидата від трійки він переміг би вже у першому турі. За словами першого віце-спікера, кожен з лідерів цих трьох політичних сил бачить саме себе кандидатом на президентських виборах від трійки. "Віктор Андрійович (Ющенко) не погодиться, йому цього не дадуть зробити, щоб таким єдиним кандидатом був не він", - сказав Мартинюк.

За його словами, у Ющенка найвищий рейтинг на сьогодні, але "він дозволяє йому лише вийти до другого туру, та й то дивлячись, як складуться обставини". Він вважає, що у другому турі приріст відсотків за Ющенка буде незначним.

На запитання: "Якщо у другий тур вийде провладний кандидат та Ющенко, чи може КПУ підтримати лідера "Нашої України"?" Мартинюк відповів, що коли б його партія навіть прийняла таке рішення, то його не виконає ніхто, особливо на сході України. За його словами, "КПУ ніколи за Ющенка не проголосує", оскільки він є представником "протилежної, прямо полярної політичної сили".

На думку першого заступника голови ВР, Компартія не підтримає ні провладного кандидата, ні Ющенка, "нехай визначають без нас".

УНІАН


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування