Польський прем'єр розбиратиметься, чому донецьким не віддали Гуту

Понеділок, 1 березня 2004, 13:35
Прем'єр-міністр Польщі Лешек Міллер звернувся до міністра Держмайна Збігнєва Канєвського, щоб той надав інформацію, чи все в процедурі приватизації Huta Czestochowa відбувалося згідно з правилами.

Міллер напередодні розмовляв з прем'єр-міністром України Віктором Януковичем про приватизацію Huta Czestochowa, повідомляє УНІАН, посилаючись на польське видання Gazeta Wyborcza.

Як сказав речник польського уряду Марцін Кашуба, Міллер відразу ж займеться листом прем'єр-міністра Януковича у справі приватизації Huta Czestochowa.

"Тиждень тому міністр державного майна Збігнєв Канєвський повідомив, що стратегічним інвестором для цього заводу буде група LNM. Це викликало протести в Україні, де вважають, що кращі пропозиції запропонував "Індустріальний Союз Донбасу".

В українській пресі з'явилися закиди, що польська влада порушила правила, дозволивши скоригувати свої пропозиції LNM вже після початку конкурсу. Українські медіа ставлять питання про перегляд польсько-українських економічних та політичних стосунків", – пише газета.

Як повідомлялося, наприкінці минулого тижня прем'єр-міністр України Янукович, перебуваючи у Запоріжжі, заявив, що має намір обговорити ситуацію навколо обрання стратегічного інвестора металургійного комбінату Huta Czestochowa з прем'єр-міністром Польщі Міллером.

Вже понад тиждень триває скандал навколо тендера з визначення інвестора для польського меткомбінату Huta Czestochowa, основними учасниками якого були українська корпорація “Індустріальний Союз Донбасу” та концерн LNM.

20 лютого польські ЗМІ повідомили з посиланням на керівника Міністерства держмайна Польщі Канєвського, що LNM обрана стратегічним інвестором польського металургійного заводу Huta Czestochowa. Після оприлюднення в українських ЗМІ цієї інформації прес-служба корпорації "Індустріальний союз Донбасу" поширила заяву, в якій поставила під сумнів об'єктивність результатів тендеру й запросила офіційну інформацію.

Українське посольство в Польщі вже направило ноту польському Міністерству закордонних справ з проханням роз'яснити ситуацію навколо визначення переможця тендеру з приватизації Huta Czestochowa.

Зокрема, українське посольство просить пояснити, на яких умовах і на підставі яких правових норм концерн LNM отримав можливість внести другу конкурсну пропозицію, а також чому в умовах конкурсу не було жодної інформації про обмеження промислових потужностей польської металургії з боку ЄС.

Водночас низка польських чиновників заявила, що остаточні підсумки конкурсу ще не підбиті.

Читайте також:

Янукович помститься Польщі за "ІСД" – доручить Угорщині бути послом в ЄС

Поразка Польщі під Честоховом

В Польщі критикують рішення уряду відмовити "ІСД"

"ІСД" може приватизувати "Гута Честохова", якщо індійці не розплатяться до кінця березня

Кучма доручив захистити "донецьких", що програли в Польщі


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування