Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин відчуває, що втрачає владу?

Понеділок, 1 березня 2004, 14:45
Спікер Володимир Литвин обурений тим, що рішення стосовно діяльності парламенту ухвалюються не в рамках процедури, передбаченої Верховною Радою.

На прес-конференції у Києві Литвин розкритикував заяву координатора більшості Степана Гавриша, що уже у вівторок парламент може проголосувати за пропорційний закон про вибори, і домовленість про це досягнуто між більшовиками, КПУ і СПУ.

"Навіть якщо Степан Гавриш буде головою Верховної Ради, він не зможе одноосібно ухвалювати рішення!" – сказав Литвин.

Він сказав, що такі рішення належать до компетенції погоджувальної ради парламенту. На її засіданні у понеділок було домовлено, що треба спочатку розробити проект постанови про порядок розгляду змін до Конституції, а потім уже розглядати закон про вибори.

"Верховна Рада буде діяти за регламентом, а не так, як хтось хоче!" – заявив Литвин.

"Всі питання по організації роботи Верховної Ради будуть і надалі вирішуватися у Верховній Раді, а не десь хтось із кимось домовився", – додав Литвин.

На питання, чи нова передвиборча коаліція більшовиків передбачає розподіл посади спікера, Литвин сказав: "Мене це не хвилює! Я своє вже відвилювався, тепер нехай інші хвилюються".

"Але переступити через мене не так просто", – додав він.

Спікер також висловив здивування, чому політсили хочуть якнайшвидше проголосувати закон про вибори. "Пожежі ж поки немає?!" – сказав Литвин.

Водночас спікер спрогнозував, що закон про вибори із зниженням до 3% прохідного бар'єру буде проголосовано. "Просто я бачу, хто підтримує цей закон", – сказав він.

"Українська правда"

Читайте також:

Кучмісти згодні на пропорційні вибори, щоб були два бар`єри – 3% і 6%


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування