Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Омельченко ініціює імпічмент Кучми та звільнення Піскуна

Понеділок, 1 березня 2004, 18:13
Народний депутат України, заступник голови комітету з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією Григорій Омельченко передав депутатський запит до Генеральної прокуратури про порушення кримінальної справи проти президента України Леоніда Кучми.

Також було передано ще один запит до генпрокурора про порушення кримінальної справи та притягнення до відповідальності заступника секретаря РНБОУ Сергія Піскуна.

Крім того, Омельченко звернувся до президента України щодо звільнення Піскуна з посади в РНБОУ.

В запиті проти Кучми Омельченко обвинувачує його у організації викрадення журналіста Георгія Гонгадзе, що спричинило тяжкі наслідки; організації замаху на життя державного діяча Олександра Єльяшкевича та умисного заподіяння йому тілесних ушкоджень.

Також в переліку обвинувачень є організація незаконного використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації; одержання хабарів в особливо великих розмірах; зловживання владою або службовим становищем; перевищення влади або службових повноважень та інші.

В своєму запиті Омельченко вимагає внесення до Верховної Ради подання про усунення Кучми з поста президента України в порядку імпічменту.

У запиті до генерального прокурора про порушення кримінальної справи щодо Піскуна Омельченко вказує причиною "зловживання службовим становищем із корисних мотивів та серйозні порушення вимог чинного законодавства".

Омельченко нагадав, що ще в 2003 році Ольга Колінько – колишня голова Координаційного комітету по боротьбі з організованою злочинністю та корупцією при президенті – звинуватила Піскуна у використанні "на власний розсуд бюджетних коштів в сумі 26 млн. грн., які, за сприянням президента України, були виділені прокуратурі на збільшення штату працівників".

Омельченко також перерахував усі претензії, які Колінько висунула Піскуну в день його звільнення.

За результатами розгляду депутатського запиту згідно зі ст. 97 КПК України мають або порушити кримінальну справу, або повідомити про відмову в порушення кримінальної справи або направити заяву за належністю не пізніше триденного строку.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...