ОБСЄ чекає не дочекається запрошення, щоб стежити за виборами в Україні

Понеділок, 1 березня 2004, 20:23
Генеральний секретар ОБСЄ Ян Кубіш сподівається, що його організацію запросять спостерігати за президентськими виборами в Україні.

"Я сподіваюся, що нас вчасно запросять прислати своїх спостерігачів за підготовкою і ходом президентських виборів в Україні, і ми з радістю приймемо запрошення", - сказав він на брифінгу в понеділок у Львові після переговорів з міністром закордонних справ України Костянтином Грищенком.

Кубіш також зазначив, що ОБСЄ готова взяти участь в конкретних спільних проектах з моніторингу підготовки до виборів президента України.

Відповідаючи на питання про конституційну реформу, генсек ОБСЄ заявив, що це прерогатива української влади.

"Ми будемо звертати увагу і на конституційну реформу під час моніторингу підготовки до президентських виборів, але, передусім, це справа українського парламенту", – підкреслив він.

Як повідомлялося, віце-президент Парламентської Асамблеї ОБСЄ, член фракції "Наша Україна" Ігор Осташ на зимовій сесії ПА ОБСЄ закликав цю організацію направити в Україну довгострокову місію спостерігачів за виборами.

Як очікується, 14-16 березня Україну з візитом відвідає парламентська делегація ОБСЄ на чолі з віце-президентом ОБСЄ Тоні Кінсгардом, під час візиту заплановані зустрічі з українськими парламентаріями, представниками опозиційних сил, а також ряд зустрічей в регіонах України.

Місія ОБСЄ в Україні була закрита ще в 1999 році, і зараз у Києві працює координатор проектів ОБСЄ, який уповноважений реалізовувати проекти, узгоджені з українським урядом.

Інтерфакс-Україна



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування