Тарас Чорновіл вийшов з "Нашої України"

Вівторок, 2 березня 2004, 09:33
Тарас Чорновіл вийшов зі складу фракції "Наша Україна". Про це оголосив на ранковому засіданні у вівторок спікер Верховної Ради Володимир Литвин.

Як відомо, Чорновіл оголосив про вихід з фракції на початку лютого. Він пояснив це незгодою з діями фракції по досягненню мети.

За словами депутата, він дійсно хотів і ще досі хоче, щоб Ющенко став президентом, але водночас багато чого не може зрозуміти в сьогоднішній ситуації у фракції "Наша Україна", "і дуже багато з чим не може погодитися", особливо – з "наперед запланованими програшами".

Чорновіл тоді також наголосив, що він безумовно залишиться опозиційним депутатом і не збирається вступати до жодної іншої парламентської фракції, особливо до якоїсь із фракцій більшості. Можливий лише один варіант, за якого він вступив би в БЮТ: якби з причини якогось тиску кількість членів цієї фракції скоротилася настільки, що їй загрожував би розпуск.

Таким чином фракція "Нашої України" на сьогодні нараховує 100 депутатів, "Регіони України" – 67, фракція комуністів – 59, фракція партій ППУ та "Трудова Україна" – 42, СДПУ(О) – 38, група "Народовладдя" – 22, СПУ – 20, позафракційні – 19, БЮТ – 19, група "Демократичні ініціативи" – 19, фракція Аграрної партії України – 16, група "Народний вибір" – 14, НДП – 14.


Читайте також:

Чорновіл може вийти з "Нашої України", перейти в БЮТ і створити свою політсилу


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...