Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мер Омельченко запевняє, що підривники Дарницького суду затримані

Вівторок, 2 березня 2004, 10:53
Київський міський голова Олександр Омельченко заявляє, що злочинці, що організували вибух у Дарницькому місцевому суді в Києві, затримані.

"Мені приємно, що наші правоохоронні органи вийшли на слід злочинців. Злочинці затримані і ведеться слідство", – заявив він у вівторок в інтерв'ю журналістам.

"Це було дуже принципово, щоб цей злочин був розкритий, тому що воно проходить як організований терористичний акт", – підкреслив мер.

Він також повідомив, що в середу проведе планову нараду за участю глав Дарницького і Дніпровського районів, глави Дарницького місцевого суду і представників державної судової адміністрації, на якій буде прийняте остаточне рішення про те, яке додаткове приміщення буде виділено Дарницькому судові, а також визначені терміни реконструкції ушкодженого будинку.

Як повідомлялося, вибух у Дарницькому місцевому суді прогримів 9 лютого. Постраждали 11 осіб.

За фактом вибуху столична прокуратура порушила кримінальну справу за ст. 15, 115 ч. 2 п. 5 Кримінального кодексу України ("замах на навмисне убивство, заподіяний небезпечним для життя багатьох осіб способом").

Створено слідчо-оперативну групу, до складу якої ввійшли кваліфіковані співробітники слідчого відділу прокуратури столиці, співробітники карного розшуку ГУМВС України в Києві, співробітники СБУ. Проведення досудового слідства по цій справі доручено слідчому відділові прокуратури Києва.

Омельченко заявив, що вибух був спланований, "були погрози на адресу правосуддя з боку кримінальних структур".

Інтерфакс-Україна



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування