Васильєв погрожує порушити справу проти Томенка, якщо той обнародує матеріали Кравченка

Вівторок, 2 березня 2004, 12:53
Генеральний прокурор України Геннадій Васильєв заявляє, що якщо в переданих генералом СБУ Валерієм Кравченком народному депутатові Миколі Томенку буде міститись державна таємниця і депутат обнародує їх, щодо парламентарія буде порушено кримінальну справу.

"Якщо експертиза установить, що в матеріалах Кравченка є державна таємниця, то у випадку обнародування їх Томенком він (депутат) буде відповідати. Якщо він обнародує цю інформацію, він буде відповідати відповідно до статті 328 Кримінального кодексу – розголошення державної таємниці", – сказав Васильєв на прес-конференції у вівторок у Києві.

27 лютого народний депутат, глава парламентського комітету зі свободи слова й інформації Микола Томенко (фракція "Наша Україна") передав у Генпрокуратуру 8 документів генерала СБУ Валерія Кравченка. Днем раніше він одержав їх від самого Кравченка в Німеччині. Матеріали, за його словами, підтверджують, що українські влади санкціонували стеження за представниками опозиції.

За словами депутата, якщо Генеральна прокуратура України протягом тижня не розгляне передані документи, він буде вимагати закритого засідання Верховної Ради по цьому питанню. Якщо парламент не підтримає ідею проведення закритого засідання, усі тексти документів будуть обнародувані, заявив Томенко.

В вівторок прес-служба "Нашої України" повідомила, що Томенко передав керівництву Верховної Ради документи, отримані ним від Кравченка.

Документи передані спікерові парламенту Володимиру Литвину, головам комітетів з питань національної безпеки й оборони Георгієві Крючкову, з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Володимиру Мойсику і з питань прав людини, національних меншостей і міжнаціональних відносин Геннадію Удовенку.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

ГЕНПРОКУРАТУРА НЕ БУДЕ ПОРУШУВАТИ КРИМІНАЛЬНУ СПРАВУ ЗА МАТЕРІАЛАМИ ГЕНЕРАЛА КРАВЧЕНКА


ТОМЕНКО ПЕРЕДАВ МАТЕРІАЛИ ГЕНЕРАЛА КРАВЧЕНКА КЕРІВНИЦТВУ ПАРЛАМЕНТУ

Обнародувані уривки таємних циркулярів генерала Кравченка


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування