Литвин припускає, що КС не зацікавиться "парнокопитним голосуванням"

Вівторок, 2 березня 2004, 13:39
Голова Верховної Ради Литвин вважає, що логічним був би висновок Конституційного суду, згідно з яким голосування 24 грудня 2003 року з попереднього схвалення законопроекту про внесення змін до Конституції є внутрішньою справою парламенту.

Коментуючи в інтерв'ю журналістам у вівторок в Києві висновок КС за поданням групи опозиційних депутатів щодо легітимності голосування з попереднього схвалення законопроекту з політичної реформи, Литвин підкреслив, що ці документи поки не надходили в парламент.

"З великою часткою ймовірності можу стверджувати, що після рішення, яке прийняв Конституційний суд після 2000 року про те, що ця внутрішня справа парламенту, всі подальші такі звернення будуть, за логікою речей, отримувати аналогічну відповідь", – сказав він.

"Це внутрішня справа парламенту, і я думаю, що це не справа Конституційного суду – розбиратися в розпорядку організації роботи парламенту", – сказав спікер.

Як повідомлялося, 24 грудня Верховна Рада України 276 голосами попередньо схвалила законопроект із внесення змін до Конституції, розроблений парламентською більшістю і адміністрацією президента. До і під час голосування трибуна і президія парламенту були блоковані опозиційними депутатами, а електронна система для голосування була зламана. У результаті парламентська більшість проголосувала підняттям рук.

На позачерговій сесії парламенту 3 лютого депутати внесли зміни до цього законопроекту, виключивши норми, що стосуються виборів президента у Верховній Раді й строків обрання парламентом суддів.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...