Ахметов вирішив стати президентом

Вівторок, 2 березня 2004, 14:29
Рінат Ахметов зайняв новостворену посаду президента ЗАТ "Сістем Кепітал Менеджмент".

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна, посилаючись на ЗАТ "Сістем Кепітал Менеджмент".

У понеділок відбулися загальні збори акціонерів ЗАТ "СКМ", де було прийнято рішення ввести посаду президента компанії.

"Введення посади президента ЗАТ "СКМ" – це черговий крок у розвитку компанії. Президент ЗАТ "СКМ", насамперед, приймає найбільш важливі, стратегічні рішення, а також представляє інтереси компанії у відносинах з партнерами, інвесторами і громадськістю", – сказав генеральний директор ЗАТ "СКМ" Ігор Прасолов.

Він аргументував це динамікою розвитку, яка припускає залучення капіталу, у тому числі й іноземного, що вимагає якісно нового рівня управління – відкритості бізнесу, прозорості структури власності, високої ефективності і професіоналізму команди менеджерів.

"Прийняте сьогодні рішення – закономірний крок на шляху становлення "СКМ" як сучасної керуючої компанії", – сказав Прасолов.

В свою чергу Ахметов відзначив: "Наша головна задача – побудувати ефективне корпоративне управління, що буде відповідати світовим вимогам. На цьому шляху ми багато чого зробили, але ще багато чого має бути зроблено".

"У "СКМ" працюють менеджери-професіонали, з міжнародною освітою і знанням справи. Компанія буде і далі розвиватися в цьому напрямку", – сказав Ахметов.

"Ми взяли на себе відповідальність перед державою, перед колективами підприємств, перед суспільством. Переконаний, що розвиток "СКМ" як ефективної і відкритої компанії працює, у першу чергу, на підйом економіки України", – додав він.

"Розвиваючись відповідно до загальносвітових принципів, наша компанія як корпоративний центр стає більш зрозумілою для українських і закордонних партнерів. Щиро вірю, що підвищення культури корпоративного управління в Україні робить нас на крок ближче до інтеграції у світовий економічний простір", – сказав Ахметов.

Ахметов народився 21 вересня 1966 р. у Донецьку в родині шахтаря. Закінчив економічний факультет Донецького держуніверситету. Підприємницьку діяльність почав у 1995 р., створивши Донецький міський банк ("Донміськбанк"). Ахметову належить 90% акцій ЗАТ "СКМ".

ЗАТ "Сістем Кепітал Менеджмент" володіє і керує активами в металургійній, машинобудівній, енергетичній, телекомунікаційній, банківській, страховій, медіа й інших галузях і сферах економіки.

Зокрема, компанія є акціонером металургійного комбінату "Азовсталь", Єнакіївського металургійного заводу, Харцизького трубного заводу, Авдеєвського коксохімічного заводу, Маркохіму, Центрального гірничо-збагачувального комбінату, оператора стільникового зв'язку DCC, пивної групи "Сармат" і інших підприємств.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування