Про еротичні пригоди Івана Рибкіна в Києві поставили мюзикл

Вівторок, 2 березня 2004, 14:32
Скандально відомий театральний режисер Кирило Ганін поставив мюзикл "Еротичні пригоди Івана Рибкіна (кандидат у президенти РФ) у Києві".

Як говориться в прес-релізі Ганіна, крім самого Рибкіна героями мюзиклу є його дружина, співробітник витверезника Василь, тінь Бориса Березовського, а також оголена українська дівчина.

Ганін обіцяє, що прем'єра його постановки відбудеться на цьому тижні в Москві.

Керівник передвиборного штабу Рибкіна Ксенія Пономарьова на прохання прокоментувати проект Ганіна сказала, що нічого страшного в ньому не бачить.

"Свобода творчості є свобода творчості. Нехай робить, що хоче", – сказала вона.

Перебування Рибкіна на Україні (він зник 5 лютого в Москві, а потім зненацька для усіх з'явився 10 лютого в Києві) дотепер викликає багато питань.

Сам він спочатку пояснив своє зникнення правом на особисте життя, потім говорив, що змушений був пробути там кілька днів, оскільки помітив стеження за собою російських спецслужб.

Але згодом Рибкін заявив, що його заманили в Київ, обіцяючи зустріч з колишнім лідером Ічкерії Асланом Масхадовим, але в підсумку невідомі накачали його наркотиками, і він пробув кілька днів у безпам'ятстві.

Що стосується режисера Ганіна, то він відомий як творець "еротичного театру". При цьому із приводу його постановок проводилися судові розгляди.

Так, у 2001 році в суді розглядалася постановка Ганіним спектаклю по роману "Майстер і Маргарита": позов про порушення авторських прав і "порнографічний характер постановки, що ганьбить репутацію автора (Михайла Булгакова)", подав на Ганіна спадкоємець письменника Сергій Шиловський.

У задоволенні позову Шиловському було відмовлено.

Також Ганін є творцем спектаклю про Саддама Хусейна (поставлений задовго до іракської кризи) – "Газ любові для дружини Саддама Хусейна" і інших, не менш одіозних постановок.

Крім того, Ганін домагався показу в стінах Держдуми його спектаклю "Ленін у сексі", із приводу якого в травні 2003 року депутати, знайшовши в спектаклі "явні ознаки порнографії", намагалися подати запит у Генпрокуратуру РФ.

Інтерфакс-Україна



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування