У Харкові до Кучми не пускають журналістів

Вівторок, 2 березня 2004, 14:58
На всеукраїнську нараду з проблем машинобудування у Харкові, у якій у вівторок бере участь президент України Леонід Кучма, акредитували лише чверть журналістів з 80 представників ЗМІ Харківщини.

Про це повідомляє Інститут масової інформації.

Серед неакредитованих опинилася кореспондент радіо "Свобода" у Харкові Вікторія Маренич. Вона розповіла, що нарада мала відбутися у залі Харківського тракторного заводу, як це буває завжди. Але цього понеділка на прес-конференції в обласній адміністрації керівник прес-служби Ніна Марченко повідомила журналістам, що нарада відбудеться на заводі ім. Малишева, який, за словами пані Маренич, не має жодного відношення до сільськогосподарського машинобудування, і зала, де прийматимуть ЗМІ, там менша.

До того ж Вікторія Маренич була обурена тим, що акредитацію довго не оголошували, а потім заявили, що термін закінчено.

"На події першого дня перебування у Харкові отримали акредитацію лише ті програми, що мають ефіри у вівторок, а також державні канали, наприклад, телепрограма "Губернія" обласного телебачення, що висвітлює діяльність губернатора і створена для нього", – зазначила кореспондент "Свободи".

Також вона повідомила, що сьогодні у Харкові повинна пройти акція опозиції "із запуску президента Леоніда Кучми на Місяць". "З цього приводу я зателефонувала соціалістам, і вони повідомили мені, що ніхто від опозиції не отримав акредитації на нараду з питань машинобудування, – зазначила пані Маренич. – Сьогодні я буду висвітлювати перебіг акції опозиції".

Пані Маренич додала, що керівник прес-центру Ніна Марченко порадила журналістам телеканалів, яким було відмовлено в акредитації, взяти відео у програми "Губернія" і не хвилюватися. Вона зазначила: "Переживати не треба, адже вам не доведеться чекати годинами і пити чай для того, щоб поспілкуватися з президентом 15 хвилин".

Редактор київської служби Радіо "Свобода" Ганна Герман зазначила, що вперше чує цю інформацію. "У нас ніколи не було проблем з акредитацією, а якщо й були, то адміністрація президента завжди йшла назустріч", – зазначила пані Герман.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:16
фотоУ Львові за хабарі підробляли інвалідність військовозобов’язаним – ДБР
16:16
Понад 94% українців довіряють ветеранам, які повернуться з великої війни. Опитування
16:14
фотоУкраїна отримала 18 модульних мостів американської компанії Acrow
16:12
відеоПерші хвилини після ракетної атаки РФ на Дніпро потрапили на бодікамери поліції
16:06
Одещина знову зазнала ракетного удару РФ: є пошкодження інфраструктури та поранений
16:02
фотоЗ’явилися супутникові знімки наслідків ракетних ударів ЗСУ по аеродрому "Джанкой"
15:42
Какао б'є нові рекорди: ціни перетнули межу в 11 тисяч доларів
15:31
ФОТО"Я зворушений підтримкою українців". Режисер "20 днів у Маріуполі" привіз Оскар в Україну
15:30
Іран не планує відповідати Ізраїлю після останньої атаки – ЗМІ 
15:08
ФОТОПрезидент розписався на легендарній стелі Донецької області, яку раніше зафарбували активісти
Усі новини...