Задорожній прогнозує 10 кандидатів президенти, у яких є $20 мільйонів

Вівторок, 2 березня 2004, 16:18
Представник президента України у Верховній Раді Олександр Задорожній прогнозує, що політична реформа буде завершена в березні, а після неї більшість назве єдиного кандидата. Про це він заявив в інтерв'ю газеті "Столичні новини", що вийшла у вівторок.

Він також відзначив, що висувати єдиного кандидата до того моменту, поки не довершений процес змін у Конституцію, немає ніякої необхідності.

"Оскільки ми розуміємо, що, за словами президента, "скільки депутатів, стільки і кандидатів", автоматично кожний з потенційних кандидатів, що має шанси бути висунутим від більшості, буде вважати, що йому такі зміни в Конституцію не потрібні", – сказав Задорожній.

"А оскільки кандидат не може бути сам по собі, його буде представляти якась політична сила, ми можемо втратити цю силу як активного учасника політичної реформи", – додав він.

"Виходить, спочатку політична реформа, а потім – єдиний кандидат. Хоча, звичайно, із другим питанням теж тягти не варто. А то ми, як говорить Леонід Макарович, "висунули давно, а висунути ніяк не можемо", – відзначив постпред президента.

Задорожній також повідомив, що політична реформа завершиться однозначно в березні, "а відразу за нею" відбудеться визначення з єдиним кандидатом.

Відповідаючи на питання, скільки кандидатів братиме участь у президентських виборах, Задорожній сказав: "Думаю, що багато".

"Значний вплив політичних технологів приведе до того, що кількість кандидатів перевалить за десяток. З'являться кандидати, висунуті партіями або чимось ще, щоб за допомогою участі в президентській гонці забезпечити собі проходження в парламент через два роки", – сказав постпред Кучми в парламенті.

"Механіка дуже проста. У кандидата вкладаються значні гроші, він одержує чотири-п'ять відсотків, яких недостатньо, щоб перемогти. В другому турі він закликає усіх своїх виборців віддати голоси переможцеві. Таким чином, дружба з майбутнім президентом йому забезпечена. Відразу цей кандидат повідомляє про створення політичної сили, що на парламентських виборах одержує чотири-п'ять відсотків", – пояснив Задорожній.

"Технологія досить проста, апробована у всіх країнах СНД, показала свою колосальну ефективність за наявності коштів. За деякими оцінками, для України на розкручування такого кандидата потрібно приблизно 20 мільйонів доларів. Покажіть мені людину, у якої немає такої суми, якщо він має серйозні наміри на президентських виборах", – сказав Задорожній.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування