Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма розкрив "систему обкрадання держави"

Вівторок, 2 березня 2004, 16:46
Президент України Леонід Кучма покритикував створення і діяльність холдингу "Украгромашінвест".

"Це була створена система, як обікрасти державу. Створюється холдинг, йому віддаються підприємства з цими пакетами акцій (підприємств, що ввійшли в холдинг), а потім холдинг на папері залишається з пакетом (державним пакетом 50% плюс 1 акція), а підприємства...", – сказав Кучма в понеділок, виступаючи на нараді з проблем розвитку вітчизняного машинобудування для агропромислового комплексу.

Глава держави покритикував уряд за те, що він не вжив заходів для того, щоб розібратися з діяльністю холдингу.

"Це було рішення уряду. Наступний уряд повинен був розібратися, хто є хто", – підкреслив президент.

"Передали п'ятдесят відсотків і одну акцію державі (у "Украгромашінвест"), і, скажіть, будь ласка, де ця державна власність?" – додав він.

Кучма назвав пріоритетною задачею уряду створення внутрішнього ринку для збуту продукції вітчизняного сільськогосподарського машинобудування.

"Ця проблема - пріоритет номер один для уряду, і ми цією проблемою займемося", - сказав Кучма.

Він підкреслив, що проблема формування внутрішнього ринку є "однієї з головних проблем сільськогосподарського машинобудування" і охарактеризував як незадовільний стан галузі.

Кучма наголосив, що відбудеться окреме засідання Кабінету міністрів, присвячене проблемам цієї галузі. "Якщо ми не зробимо відповідних висновків, терміново не займемося проблемами вітчизняного сільськогосподарського машинобудування - воно зникне", - підкреслив Кучма.

"Допустити це ми ні в якому разі не маємо права", - додав він.

Компанія "Украгромашінвест" створена в травні 1998 року для фінансування виробництва і закупівлі сільгосптехніки для передачі в лізинг, а також для торгівлі цією технікою і запасними частинами до неї.

У статутний фонд компанії були передані держпакети акцій близько 40 підприємств сільгоспмашинобудування. Пізніше з дозволу уряду була проведена емісія "Украгромашінвесту", в результаті якої близько 49% акцій були приватизовані.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування