Азаров після різкої критики Кучми обіцяє виправитися

Вівторок, 2 березня 2004, 17:06
Уряд України вже приступив до розробки окремих законопроектів, що будуть внесені до Верховної Ради замість закону №4000-1 про зміни в деякі закони України з питань оподатковування в зв'язку з прийняттям держбюджету на 2004 рік, який ветував президент.

Про це повідомив перший віце-прем'єр, міністр фінансів Микола Азаров на прес-конференції в Києві у вівторок, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Я вже дав необхідні вказівки по виконанню розпорядження президента в частині закону №4000-1", – відзначив Азаров.

"Буквально найближчим часом уряд разом з народними депутатами вийде на Верховну Раду з новими законопроектами, у яких ми врахуємо зауваження президента. Врахуємо, виправимо і будемо далі наполегливо працювати над реалізацією податкової реформи", – сказав Азаров.

Він нагадав, що, накладаючи вето, президент запропонував уряду розформувати закон №4000-1, що вносить зміни в більш ніж 30 і податкових, і не податкових законів, і зробити з того закону цілий ряд окремих законів.

Перший віце-прем'єр підкреслив, що дуже швидко буде зроблено закон, що відновить проблему експорту сільгосппродукції і продовольства, а також вексельні розрахунки на імпорт зерна. "Ця проблема буде вирішена в найближчі, я б сказав, кілька днів", – заявив він.

Азаров відзначив, що затримка з прийняттям цих норм не вплине на ситуацію на зерновому ринку, яка у даний час стабілізувалася. "У нас п’ятимісячний запас зерна, і березень місяць надворі", – додав він.

Закон №4000-1 Верховна Рада прийняла 5 лютого. За його підписання президентом виступав Кабінет міністрів, зокрема Міністерство фінансів. Проти виступала Державна податкова адміністрація України. Винороби і тютюнові виробники були проти підвищення акцизів на їхню продукцію, Асоціація видавців преси просила Кучму не підписувати закон, оскільки, на їхню думку, закон дискримінує вітчизняні ЗМІ недержавною мовою.

Відповідно до закону, зокрема, ставка податку на додану вартість з 1 січня 2004 року до 1 січня 2005 року складає 20%. З 1 січня 2005 року до 1 січня 2006 року ставка ПДВ складає 17%, і з 1 січня 2006 року ставка ПДВ складає 15%.

Напередодні президент Кучма різко розкритикував сам закон №4000-1 і його розробників.

Читайте також:

КУЧМА НАКЛАВ ВЕТО НА ЗАКОН 4000-1 І РОЗКРИТИКУВАВ РОБОТУ АЗАРОВА


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News