Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма став на бік СДПУ(О) у новому протистоянні з Омельченком

Вівторок, 2 березня 2004, 19:21
Президент України Леонід Кучма "категорично проти" підняття цін на проїзд у міському транспорті і сподівається, що влади Києва і Харкова знайдуть резерви, щоб не збільшувати тарифи.

Про це Кучма заявив на прес-конференції у вівторок у Харкові.

"Я категорично проти підняття цін, як на транспорті, так і на комунальні послуги", – підкреслив Кучма.

Разом з тим, він відзначив, що питання тарифів на проїзд у міському транспорті є прерогативою міської влади. "Це питання міської влади", – підкреслив Кучма.

Президент обговорив це питання з головою Харківської обладміністрації. "Потрібно пошукати резерви, а резерви сьогодні є і не чіпаючи цін на метро", – сказав президент. При цьому Кучма висловив сподівання, що київська влада "теж пошукає резерви".

"А коли почує Київ (про те, що Харків знайшов такі резерви) – Київ виглядає у фінансовому відношенні краще – може, і він щось підшукає", – сказав президент. "А я допоможу шукати резерви", – додав він.

При цьому президент відзначив, що останнім часом проводилися "серйозні перевірки" у різних сферах економіки, зокрема у сфері обороту алкоголю і тютюну, що виявили істотні недонадходження в бюджет. "У вас знаєте які резерви? – цілий рік можна їздити на метро".

У свою чергу Кушнарьов сказав: "Рішення ще не оголосили, однак я можу вже сказати, що воно буде прийнято на користь людей".

"А резерви – у самому метрополітені. Ми їх практично знайшли. Буде підвищувати орендну плату за використання площ. Їх дуже багато здається в оренду, і торговельних місць, яких також тисячі", – сказав Кушнарьов. "Почекаємо, поки будуть підвищені стипендії, зарплати, а там – життя покаже", – додав глава обладміністрації.

Як повідомлялося, з 14 березня в Києві повинен подорожчати міський транспорт. Метро, як очікується, буде коштувати 1 грн. за одну поїздку, наземний транспорт – 70 коп. У Харкові також планували підняти транспортні тарифи, однак поки відповідне рішення відкладене, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як відомо, київський міськком СДПУ(О) почав кампанію проти підвищення цін на метро. СДПУ(О) поширює серед людей типовий бланк заяви до столичної мерії, в якій можна висловити власну думку стосовно підняття цін на транспортні послуги.

Читайте також:

Омельченко радить Медведчуку самому відповісти, що той зробив для киян

СДПУ(О) закликає киян закидати Омельченка листами


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування