ЗАКОН ПРО ВИБОРИ УХВАЛИЛИ ЗА ПІВГОДИНИ ДО ПІВНОЧІ. ЛИТВИН НЕ ГОЛОСУВАВ

Четвер, 25 березня 2004, 22:41
Верховна Рада ухвалила в цілому закон про вибори на пропорційній основі з 3% прохідним бар'єром.

На засіданні парламенту, яке закінчилося за півгодини до півночі, за нього проголосували 255 депутатів.

За ухвалення закону про вибори в цілому не голосували фракції "Наша Україна" і БЮТ. Не підтримали цей закон спікер Володимир Литвин і віце-спікер Олександр Зінченко, які не брали участь у голосуванні, а також депутат Волков (був відсутній), Мусіяка (утримався), Миримський (проти) тощо.

Лідер СПУ Олександр Мороз сказав, що це "закон, за який ми боролися 8 років" і він відповідає меморандуму, підписаному "Нашою Україною", БЮТ, СПУ і КПУ.

Мороз звернувся до присутніх депутатів і радіослухачів: "Ви одержали багато негативної інформації від тих, хто не хотів прийняття закону. Але мотиви цього не пов'язані зі змістом закону".

Лідер КПУ Петро Симоненко сказав, що під час цього засідання Верховної Ради "люди чули брехливу і брудну інформацію про Компартію". "Нас звинувачували ті, хто 12 років торгував інтересами народу України", – сказав Симоненко і додав, що "олігархи утворилися і базувалися на політиці Руху і нинішній нашистів".

"Нашоукраїнець" Іван Заєць, який найбільше критикував комуністів під час розгляду даного питання, сказав, що "ми бачили всю облуду у поведінці комуністів". "Вони обійнялися з олігархами, а народу будуть лити сльози і рвати на собі сорочку".

Заєць сказав, що КПУ "відкрили шлях до державного перевороту", але він "не знає, за скільки мільйонів вони продалися".

При розгляді поправок до закону депутати вилучили норму про участь громадських організацій у спостереженні за виборами. Хоча доповідач закону Олександр Мороз після вилучення цієї норми пропонував повернути її при голосуванні в цілому, це зроблено не було.

Читайте також:

ГРОМАДСЬКІ ОРГАНІЗАЦІЇ ВИКИНУЛИ З ВИБОРІВ, А ПРОХІДНИЙ БАР'ЄР ЗНИЗИЛИ ДО 3%

Читайте також результати голосування


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...