ІСД готовий перекупити інвестиції конкурента у Польщі

Середа, 3 березня 2004, 10:49
"Індустріальний Союз Донбасу" готовий перекупити інвестицію свого конкурента, якщо той відмовиться від неї в рамках шантажування польського уряду. Більше того, донеччани готові навіть збільшити на 10 % суму від запропонованої конкурентом.

Про це йдеться в листі, написаному керівником ІСД Сергієм Тарутою і адресованому до прем’єр-міністра Польщі Лешека Міллєра та міністра економіки Єжи Гауснера, повідомляє радіо "Свобода", посилаючись на польське щоденне видання "Газета виборча".

В газеті йдеться, що донецькі бізнесмени готові в будь-який момент викласти на стіл практично 2 мільярди доларів.

Якщо донеччани не блефують, то це означає, що їхня пропозиція може бути кращою, ніж пропозиція конкурентів не тільки щодо Честоховського заводу, а й щодо інших приватизованих підприємств у цій галузі. На думку фахівців, це може зовсім змінити хід справи.

Однак, як зазначає автор згаданої статті, "Газеті виборчій" не вдалося дізнатись, що з цього приводу думає польський міністр держмайна, оскільки і він сам, і його прес-секретар були для журналістів невловимими.

"Газета виборча" також надрукувала ще один лист з інформацією, що має гриф "для службового користування".

Цей лист отримало посольство України від польського міністерства держмайна, міністр Збіґнєв Канєвскі визнає, що донеччани пропонували більшу суму, ніж міжнародний концерн LNM, якому віддане право на приватизацію Честоховського металургійного заводу.

Однак, зауважує польський міністр держмайна, пропозиція "Індустріального Союзу Донбасу" суперечила договору, котрий визначає умови вступу Польщі в Європейський Союз.

Головним негативом названо плани донецьких бізнесменів збільшити втричі виробництво сталі на Честоховському заводі. Цей аргумент щоправда підважили самі польські юристи із Центру Правових Норм Конкуренції, котрі виявили, що Честоховський завод не входить до переліку тих підприємств, яким ЄС забороняє збільшення виробничих потужностей.

На думку Тарути, яку він також висловив в своєму листі до прем’єр-міністра Польщі Лешека Міллєра та міністра економіки Єжи Гауснера, "це в свою чергу дало підстави донеччанам припустити, що конкурентний концерн LNM шантажував польський уряд, погрожуючи в разі програшу конкурсу на Честоховський завод відмовитися від попередньої значної інвестиції , а саме: приватизації польського об’єднання 4-х металургійних заводів – PHS".


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування