Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Верховна Рада просить Януковича розібратися зі стеженням за депутатами, а Васильєва – з Піскуном

Середа, 3 березня 2004, 11:09
Верховна Рада направить запит прем'єр-міністрові України, що стосується оцінки фактів стеження за народними депутатами з числа опозиції під час їхнього перебування за кордоном.

Відповідний запит члена фракції Блоку Юлії Тимошенко Андрія Шкіля був обнародуваний головою Верховної Ради Володимиром Литвином у середу в ході ранкового пленарного засідання парламенту.

Шкіль просить розібратися з фактами стеження з боку розвідувальних органів за опозиційними депутатами під час їхніх закордонних поїздок.

Парламент також направить запит члена фракції "Наша Україна" Миколи Томенка до генерального прокурора щодо перевірки інформації про одержання рядом політичних партій України нафти від колишнього керівника Іраку Саддама Хусейна.

Верховна Рада направить запит члена фракції "Наша Україна" Бориса Тарасюка до генерального прокурора стосовно заяви генерала Служби безпеки України Валерія Кравченка.

Генеральному прокуророві також буде спрямований запит групи народних депутатів, зокрема, члена групи "Демініціативи" Дмитра Сандлера щодо фактів корупції серед посадових осіб Міністерства оборони. Цей запит також буде спрямований міністрові оборони і секретареві Ради національної безпеки й оборони України.

Верховна Рада направить запит члена фракції "Наша України" Володимира Яворівського генеральному прокуророві щодо використання підробленої печатки Національного союзу письменників України особами, "які намагаються розколоти і дискредитувати письменницьку організацію".

Верховна Рада України також направить запит генеральному прокуророві про порушення карної справи і притягнення до кримінальної відповідальності колишнього генпрокурора Святослава Піскуна.

Відповідний запит члена фракції Блоку Юліи Тимошенка Григорія Омельченка зачитав у середу в парламенті голова Верховної Ради України Володимир Литвин.

У своєму запиті депутат звертається до генпрокурору з вимогою порушити кримінальну справу і притягти до відповідальності заступника секретаря Ради національної безпеки й оборони України Піскуна за зловживання службовим становищем з корисливих мотивів і серйозні порушення вимог законодавства, допущені під час його перебування на посаді генпрокурора.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування