Ющенківцям не дали провести мітинг в Мукачевому

Середа, 3 березня 2004, 15:36
Мукачівський міський суд заборонив проведення безстрокового мітингу протесту проти невиконання керівництвом Мукачевого рішення Ужгородського міського суду щодо поновлення повноважень міської територіальної та дільничних виборчих комісій з виборів міського голови.

Про це у своїй заяві повідомляє прес-служба Закарпатського представництва "Нашої України".

Заявку на такий мітинг було подано до мерії від імені семи громадських організацій Мукачевого, говориться в заяві. "Своїм рішенням суд, не вказавши причини, заборонив проведення безстрокового мітингу-протесту", – ідеться у заяві.

Також в заяві розповідається, що такому рішенню передувала "психологічна атака на ініціаторів мітингу". Кожному з них додому телефонували невідомі, погрожуючи неприємностям у випадку проведення мітингу.

Більше того, у вівторок ввечері заступник начальника УМВС України в Закарпатській області пан Цанько особисто обходив помешкання лідерів громадських організацій, щоб ті відмовилися від проведення мітингу.

В заяві також стверджується, що таким чином "місцеві соціал-демократи об’єднані забороняють громадянам скористатися статтею 39 Конституції України, відповідно до якої вони "мають право збиратися мирно, без зброї і проводити збори, мітинги, походи і демонстрації".

Нагадаємо, що минулої п’ятниці Ужгородський міський суд закінчив розгляд скарги п’яти депутатів Мукачівської міської ради, які вимагали визнати недійсними та скасувати рішення Мукачівської міської ради, прийнятих на 29-й позачерговій сесії 4-го скликання від 9 січня цього року та рішення, прийняті 30-ою позачерговою сесією 4-го скликання від 3 лютого поточного року. Мова йде про розпуск Мукачівської міської територіальної та дільничних виборчих комісій.

На думку депутатів, до новоствореної територіальної виборчої комісії, сформованою командою Різака, не було включено жодного представника від опозиції.

Суд констатував, що вимоги заявників обґрунтовані і підлягають задоволенню.

Таким чином, "у зв’язку з наведеним і необхідністю негайного початку роботи міської територіальної та дільничних комісій суд вирішив визнати неправомірними і скасувати рішення 29-ої позачергової сесії 4-го скликання Мукачівської міської ради від 9 січня 2004 року "Про дострокове припинення повноважень міської територіальної комісії", рішення 30-ї позачергової сесії 4-го скликання Мукачівської міської ради від 3 лютого 2004 року "Про дострокове припинення повноважень дільничних виборчих комісій м. Мукачевого" та допустити негайне виконання рішення суду".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...