Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ківалов віддав мандат. Замість Павловського до фракції БЮТ вступить Чичков

Четвер, 4 березня 2004, 10:13
Верховна Рада України припинила повноваження народних депутатів Сергія Ківалова та Михайла Павловського.

Сергій Ківалов був обраний 17 лютого членом Центральної виборчої комісії та подав відповідну заяву про перехід на інше місце постійної роботи. Досі Ківалов упродовж тривалого часу поєднував посади народного депутата України (позафракційний), голови Вищої ради юстиції та президента Одеської юридичної академії.

Повноваження депутата Михайла Павловського (фракція БЮТ) припинені достроково відповідно до пункту 5 статті 4 Закону "Про статус народного депутата України" – у зв’язку зі смертю.

Відповідно до виборчого законодавства, місце народного депутата, який був обраний за списком партії (блоку), має зайняти наступний кандидат у списку виборчого блоку "Блок Юлії Тимошенко", яким є Валерій Чичков (номер 23 у списку кандидатів).

Валерій Михайлович Чичков, відповідно до даних ЦВК, 1949 року народження, працював головним контролером-ревізором Контрольно-ревізійного управління в Запорізькій області, колишній член Комуністичної партії України.

Валерій Чичков був обраний до Верховної Ради попереднього скликання за списком КПУ, висувався також в одномандатному окрузі №80, де зайняв друге місце з 16% голосів виборців, програвши Олексію Кучеренку. Як повідомляло "Громадське радіо", зараз Чичков очолює центральну контрольну комісію партії "Батьківщина".

Також раніше спікер Верховної Ради Володимир Литвин заявив, що інший сумісник – Анатолій Толстоухов, який є членом фракції НДП та міністром Кабінету міністрів України, має намір повернутись до виконання депутатських повноважень і відмовитись від міністерського крісла.

У неділю, 7 березня, мають відбутись довибори в окрузі №61 (Донецька область) для заміщення вакантного депутатського місця, яке з’явилося після призначення генеральним прокурором України Геннадія Васильєва.

На довиборах балотуються 25 кандидатів у народні депутати України, серед яких рідний брат Геннадія Васильєва – Олександр Васильєв (голова Державної податкової адміністрації в Донецькій області) і Євген Талишев (головний редактор тижневика "Остров"), підтримуваний опозицією.

Інформація "Лабораторії законодавчих ініціатив"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування