Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Звіт Януковича 16 березня не зможе призвести до його відставки

Четвер, 4 березня 2004, 11:14
Верховна Рада заслухає звіт уряду про виконання програми діяльності Кабінету міністрів "Відкритість, дієвість, результативність" вже наступного сесійного вівторка, 16 березня.

За цю постанову у четвер проголосували 366 депутатів.

Пропозиція була внесена Степаном Гавришем (група "Демініціативи", координатор парламентської більшості), Анатолієм Толстоуховим (фракція НДП, міністр Кабінету міністрів за сумісництвом), Миколою Гапочкою (група "Народний вибір"), Володимиром Пєхотою (фракція "Регіони України"), Катериною Ващук (фракція Аграрної партії) та Ігорем Шурмою (фракція СДПУ (О).

Кабінету міністрів України доручається визначити доповідачів, підготувати аналітичні та довідкові матеріали із зазначеного питання і подати їх для ознайомлення народним депутатам України до 11 березня 2004 року.

Цікаво, що у першій редакції проекту постанови №5064-1, яка була зареєстрована 11 лютого тими ж авторами, пропонувалося призначити День уряду із питанням звіту Кабміну на 11 травня 2004 року.

Нагадаємо, що проект постанови №5064-1 є альтернативним до проекту, внесеного 2 лютого народними депутатами Юрієм Єхануровим, Миколою Поліщуком та Валерієм Альошиним (усі троє – члени фракції "Наша Україна").

У їх проекті постанови пропонувалося заслухати звіт Кабміну на пленарному засіданні Верховної Ради 20 квітня 2004 року.

Відмінність між двома проектами постанов полягала також у формулюванні: за проектом Гавриша – це День уряду України, за проектом Єханурова – звіт про виконання програми Кабміну.

При цьому, відповідно до регламенту Верховної Ради, за результатами урядового звіту може бути ухвалене рішення про висловлення недовіри Кабінету міністрів, а процедура проведення Дня уряду, визначена положенням про "День Уряду України" у Верховній Раді, такої можливості не передбачає.

Програму уряду Віктора Януковича було затверджено постановою Верховної Ради 17 квітня 2003 року.

Відповідно до статті 87 Конституції України Верховна Рада за пропозицією не менш як однієї третини народних депутатів від конституційного складу може розглянути питання про відповідальність Кабінету міністрів та прийняти резолюцію недовіри Кабміну 226 голосами.

Питання про відповідальність Кабінету міністрів не може розглядатися протягом року після схвалення програми діяльності Кабінету міністрів.

Інформація Лабораторії законодавчих ініціатив


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...