Постпред Кучми не хотів би підпалу Верховної Ради через закон про вибори

Четвер, 4 березня 2004, 12:23
Постійний представник президента у Верховній Раді Олександр Задорожній вважає, що закон про пропорційні вибори Рудьковського-Ключковського "буде проголосований сьогодні або завтра".

Про це Задорожній заявив в інтерв'ю журналістам у четвер у Києві, повідомляє Інтерфакс-Україна.

На його думку, після висновків конституційної комісії, якій надано право приймати рішення в якості головного профільного комітету з цього питання, закон буде поставлено на голосування.

Як відзначив Задорожній, закон буде проголосований у першому читанні, а потім із двотижневою перервою поставлений на остаточне голосування або, "якщо не буде застережень, буде поставлений на голосування у першому читанні й у цілому, оскільки існують усі підстави говорити, що до цього законопроекту серйозних претензій немає".

"Тому сьогодні або завтра цей законопроект буде проголосований. Є дуже багато бажаючих, щоб цього не відбулося, але є дуже багато бажаючих – і це більш трьохсот народних депутатів – щоб це відбулося, і відбулося сьогодні", – відзначив постпред.

Відповідаючи на питання журналістів про розвиток ситуації у випадку можливого блокування трибуни парламенту опозицією, Задорожній підкреслив: досвід показує, що "блокувати роботу Верховної Ради здатний навіть один народний депутат".

"Я б не хотів припускати, що може бути. Змусять знову голосувати якимсь дивним образом, а потім знову подадуть представлення до Конституційного суду про те, що порушено процедуру голосування. Ця технологія уже відома, хоча хотілося б, щоб було щось нове. Не хотілося б, щоб був підпал Верховної Ради", – відзначив він.

"Ми готові до голосування, і ви це бачите – незважаючи на істерики, більшість, комуністів і соціалісти (а це видно по них) готові голосувати по цьому законопроекту", – сказав Задорожний.

"Дуже хотілося б, щоб цей законопроект був проголосований консолідовано усією Верховною Радою, оскільки така політична домовленість і такий політичний консенсус можливий", – відзначив він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування