Кучмісти відмовилися встановити мораторій на перевірки ЗМІ органами влади

Четвер, 4 березня 2004, 18:35
Верховна Рада України відмовилася встановлювати мораторій на перевірки державними органами засобів масової інформації під час передвиборчої кампанії 2004 року.

За відповідний проект постанови, внесеної депутатами Миколою Томенком ("Наша Україна"), Іваном Сподаренком (СПУ) та Іваном Боким (СПУ), про забезпечення безперешкодної діяльності ЗМІ в передвиборний період 2004 року, проголосувало 206 народних депутатів за необхідних 226. Проти – 0, не голосувало – 109.

Проект підтримали фракції "Нашої України", БЮТ, СПУ та КПУ, а також декілька позафракційних, аграрії та три депутати з "Народовладдя".

У проекті постанови передбачалося запропонувати урядові вжити заходів по припиненню з 1 січня 2004 року перевірок ЗМІ відповідними службами виконавчої влади і державних установ на термін кампанії по виборам президента.

Крім того, Державній податковій адміністрації України пропонувалося скасувати графіки перевірок ЗМІ на період передвиборної кампанії 2004 року.

У проекті відзначалося, що необхідність такого рішення викликана "необхідністю безумовного забезпечення конституційних гарантій на свободу слова в Україні, вільного вираження своїх поглядів і переконань, створення належних умов для творчої діяльності журналістів, забезпечення плюралізму думок у матеріалах друкованих і електронних ЗМІ".

Як відомо, у четвер Микола Томенко зачитав з трибуни заяву опозиційних сил, де закликав встановити мораторій на перевірки державними органами засобів масової інформації під час передвиборчої кампанії 2004 року.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування