Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Черновецький готовий взяти на поруки Фельдмана

П'ятниця, 5 березня 2004, 10:14
Президент Київського банківського союзу (КБС) народний депутат України Леонід Черновецький почав збір підписів у Верховній Раді під "особисте поручительство" за гідне поводження і явку Бориса Фельдмана по виклику в судові або правоохоронні органи.

Як повідомляє прес-служба депутата, у такий спосіб він має намір ініціювати звільнення Фельдмана з-під варти у випадку невинесення Верховним судом України остаточного рішення щодо справи і направлення його матеріалів на новий розгляд або додаткове досудове розслідування.

"Зобов'язання внесення грошової застави за Фельдмана Черновецький взяв на себе", – відзначає його прес-служба.

За її даними, під поручительством уже підписалося близько 50 депутатів Верховної Ради.

"Стверджую, що Фельдмана засуджено за злочини, яких не існує в Кримінальному кодексі. Хоча, звичайно, деякі дії екс-банкіра цілком могли викликати санкції з боку Національного банку України й осуд банківської громадськості", – прокоментував свою ініціативу Черновецький.

Кримінальна справа проти семи посадових осіб банку "Слов'янський" була порушена слідчим управлінням податкової міліції Державної податкової адміністрації України в січні 2000 року.

Їм пред'явлені обвинувачення в розкраданні майна в особливо великих розмірах на загальну суму 11 млн. грн., зловживанні службовим становищем, що призвело до майнового збитку на суму 335 млн. грн., ухилянні від сплати податків на суму більш 5 млн. грн., службових підробках.

Артемівський районний суд Луганська в 2002 році визнав Фельдмана винним у розкраданні коштів на суму 7,4 млн. грн. і в ухилянні від сплати податків на суму більш 1 млн. грн. і присудив до 9 років позбавлення волі з конфіскацією.

Фельдман 13 березня 2003 року оскаржив у Вищий суд України. Розгляд її по суті очікується 9 березня цього року.

КАБ "Слов'янський" створений у 1989 році і за розмірами капіталу входив у число найбільших українських банків.

КБС, заснований у 1994 році, поєднує 67 фінансово-кредитних установ усіх регіонів України і представництва іноземних.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування